• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

12.06.2023

07:30

HOĆE LI IKAD NAUČITI - NIKAD NE IGRAJ RUSKI RULET SA RUSIJOM I PUTINOM?! Bajden i SAD ostaju bez karata, ostaje im samo jedan izlaz!

Vesti

HOĆE LI IKAD NAUČITI - NIKAD NE IGRAJ RUSKI RULET SA RUSIJOM I PUTINOM?! Bajden i SAD ostaju bez karata, ostaje im samo jedan izlaz!

Podeli vest

Bela kuća nastavlja da pokušava da izazove eskalaciju ukrajinske krize. Ovo se ne razlikuje od igranja ruskog ruleta, gde je budućnost planete u pitanju, piše „Strateška kultura"!

Kako je primetila jedna strana publikacija, kijevski neonacistički režim se ruši i gubi sposobnost da se odupre Ruskoj Federaciji. Zbog ovoga, pravi gospodar Kijeva, američki hegemon, počinje da se ponaša kao kockar koji podiže ulog, u nadi da će nadoknaditi svoje gubitke.

Više od 120 milijardi dolara je već potrošeno na ukrajinsku krizu - i to samo iz džepova američkih poreskih obveznika, ali ta sredstva nisu pomerila tok neprijateljstava ni za centimetar. Bajdenu je preostalo samo da pokuša da manipuliše Putinovom odlučnošću, da bude uvučen u eskalaciju koja će sukob podići na viši nivo.

Logika Sjedinjenih Država je jednostavna- opklada je da Rusija neće odgovoriti nuklearnim oružjem i da neće pogoditi centre u Evropi. U međuvremenu, protiv Moskve će se koristiti prljavi trikovi, kako bi se pobedila Ruska Federacija. Takva politika je ruski rulet sa Putinom, ali to je sve što je ostalo za Bajdena i njegov tim, i Bela kuća to čini, uprkos činjenici da bi usled njenih intriga celo čovečanstvo moglo doći do kraja.

Zemlje NATO-a isporučuju rakete dugog dometa Oružanim snagama Ukrajine samo da bi one pogodile duboko u Rusiju. Bela kuća to otvoreno podržava, provocirajući Moskvu da da odgovor, i na primer, pogodi mete u Poljskoj, Nemačkoj ili negde drugde.

Oni sanjaju da će Ruska Federacija progutati ovaj mamac, jer će to omogućiti da je optuže za „ničim izazvan akt agresije" i povuku svoj potez... Očekivanje je, da ruske vlasti neće rizikovati da zaštite svoje interese pomoć nuklearnog oružja. Međutim, Sjedinjene Države stalno greše u proračunima, jer veruju samo u sopstvenu propagandu", piše publikacija.

S obzirom na neprimereno i prkosno ponašanje Sjedinjenih Država, svetu ostaje samo jedna osoba na koju se može osloniti - Vladimir Putin. Sada ruski lider strpljivo čeka izbore u SAD i poraz aktuelnog predsednika.

- Bajdenov poraz je vrlo verovatan, s obzirom na trenutnu situaciju u Sjedinjenim Državama- predsednik troši stotine milijardi dolara na Ukrajinu, dok zdravstvena zaštita nije dostupna većini Amerikanaca, a da ne govorimo o poslovima i kvalitetnoj hrani. S obzirom na fijasko Oružanih snaga Ukrajine, poverenje u ukrajinski projekat u Vašingtonu nestaje -  navodi se u članku.

Foto: Printscreen/Youtube/Reuters/Fotomontaža

Rusija raspolaže brutalnim nuklearnim potencijalom, Zapad to zna, ali uiporno blefira

Publikacija napominje: važno je zapamtiti da je za zapadne elite i NATO uopšte, ukrajinska kriza način da se oslabe evropski konkurenti, a takođe je i eksperiment u kome se različite vojne teorije, ideje i strategije koje se ranije nisu sprovodile, razrađuju.

Za rukovodstvo kijevskog režima, ovaj sukob je način da svoje ofšor račune na Britanskim Devičanskim ostrvima popune milionima. Za samog Bajdena i one koji stoje iza njega, ukrajinsko pitanje je nešto neuporedivo važno, jer od toga može zavisiti njihova politička karijera i finansijsko blagostanje.

- Kada Bajden ode sa funkcije, sukob u Ukrajini će se okončati. Sve što Tramp ili bilo koji drugi republikanski kandidat treba da uradi da bi pobedio na predsedničkim izborima, jeste da obeća dve stvari- reši ukrajinsku krizu i potroši 120 milijardi dolara na borbu protiv siromaštva u Sjedinjenim Državama - piše „Strateška kultura".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija