• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

12.06.2023

15:30

(VIDEO) ŠTA, AKO?! POČELI NAJVEĆI MANEVRI U ISTORIJI NATO! Alijansa šalje poruku Putinu i Rusiji iz Nemačke! ČEKA NAS 10 DANA STREPNJE!

pixabay.com

Vesti

(VIDEO) ŠTA, AKO?! POČELI NAJVEĆI MANEVRI U ISTORIJI NATO! Alijansa šalje poruku Putinu i Rusiji iz Nemačke! ČEKA NAS 10 DANA STREPNJE!

Podeli vest

Više od 20 zemalja-članica NATO-a, 10.000 vojnika i oko 250 aviona, uključujući najnovije F-35, učestvovaće u najvećoj vazdušnoj vežbi u istoriji alijanse "Air Defender 23", koja je počela u Nemačkoj, prenosi Blumberg.

Agencija napominje da će nebo Nemačke biti „ispunjeno avionima" skoro dve nedelje, a vežbe bi, između ostalog, trebalo da pokažu snagu alijanse. 

U njima će učestvovati četiri vazduhoplovne baze u Nemačkoj i dve - u Holandiji i Češkoj. Zone za vežbe biće zatvorene za civilni vazdušni saobraćaj, zbog čega će avio-kompanije morati da promene rute.

Vežbe će trajati do 23. juna. Pored zemalja članica NATO-a, u njima učestvuju i partneri vojnog bloka - Japan i Švedska, pojašnjava France24. 

Prema rečima generala Majkla Loa, direktora Nacionalne garde američkog vazduhoplovstva, misija NATO-a se trenutno nalazi u „prelomnoj tački" pošto se „strateška arhitektura u svetu, posebno u Evropi, promenila".

Vežbe imaju za cilj da dopune stalno prisustvo Sjedinjenih Država u Evropi - rekao je Lo i dodao da će mnogi piloti alijanse prvi put raditi zajedno, prenosi Sputnjik.

Moskva će pažljivo pratiti vojnu vežbu NATO nadomak svojih granica!

Vojni stručnjaci upozoravaju da je ovo do sada možda i najbrutalnija poruka Rusiji i Putinu! Problem je što bi i najmanji incident mogao da svet dovede do katastrofe!

U svakom slučaju, navode oni, čeka nas 10 dana strepnje! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvrc

pre 1 godinu

Ne vidim čemu te vežbe mogu da doprinesu osim haosu, zaista je smešno i pomisliti da će 250 aviona i par hiljada vojnika uplašiti Rusiju ali su provokacije u Ruskoj zoni vrlo izvesne i mogu svet preko noći uvući u sukob epskih razmera.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija