• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

12.06.2023

14:49

(FOTO) PUTIN SE OPROSTIO OD BERLUSKONIJA - BIO MI JE PRAVI PRIJATELJ! Najvažniji događaji u novijoj istoriji Italije vezani su za Silvia!

AP/Photo

Vesti

(FOTO) PUTIN SE OPROSTIO OD BERLUSKONIJA - BIO MI JE PRAVI PRIJATELJ! Najvažniji događaji u novijoj istoriji Italije vezani su za Silvia!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija izuzetnim političarem, istinskim patriotom svoje zemlje, koji je dao veliki doprinos razvoju rusko-italijanske saradnje.

U vezi sa smrću Berluskonija, šef ruske države je uputio telegram italijanskom predsedniku Serđu Matareli u kojem je izrazio „najdublje saučešće u vezi sa smrću izuzetnog italijanskog političara".

- Najvažniji događaji u novijoj istoriji Italije vezani su za ime ovog izuzetnog čoveka. Kao pravi patriota, Silvio Berluskoni je uvek stavljao interese otadžbine iznad svega - rekao je ruski lider.

Prema Putinovim rečima, Berluskoni se „s pravom smatrao prvakom italijanske politike i uživao je visok međunarodni autoritet".

Ruski predsedni navodi da je Berluskoni „dao zaista neprocenjiv lični doprinos razvoju obostrano korisnih rusko-italijanskih partnerstava".

- U Rusiji će Silvio Berluskoni ostati upamćen kao dosledan i principijelan pobornik jačanja prijateljskih odnosa između naših zemalja - uverin je Putin.

On je dodao da je za njega lično Berluskoni "bio drag čovek, pravi prijatelj", čijoj se mudrosti divio.

Berluskoni se tokom političke karijere sastao sa gotovo svim najvažnijim ljudima u svetu! 

Putin mu poslao 20 boca najbolje votke,
Berluskoni uzvratio sa 20 boca Lambrusca

Berluskoni nije krio da pšodržava Putina! Jedan od posljednjih skandala izbio je krajem prošle godine kada je procurila snimka tajnog razgovora Berluskonija na kojoj on brani Putinovu akciju u Ukrajini. Snimak je nastao tokom zatvorenog sastanka sa upravo izabranim senatorima Forza Italije u Montecitoriju.
Na istom je sastanku snimljen i kako se hvali da mu je Putin čestitao rođendan tako što mu je poslao 20 boca votke, a da je on Putinu uzvratio s 20 boca Lambrusca te da su razmijenili "slatke poruke". 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) BERLUSKONI NIJE MOGAO BEZ "BUNGA-BUNGA" ŽURKI! Zbog njih je završio na sudu, mediji su ga razapinjali, pala je Vlada...
Planeta

(VIDEO) BERLUSKONI NIJE MOGAO BEZ "BUNGA-BUNGA" ŽURKI! Zbog njih je završio na sudu, mediji su ga razapinjali, pala je Vlada...

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni poznat je po mnogo čemu, ali je njegovo imidž neodvojiv od takozvanih "bunga-bunga" žurki koje je priređivao u svojoj vili! Italijanski sud, međutim, nije našao dovoljno dokaza da je Berluskoni koristio usluge prostitutki, često i maloletnih, da je podmićivao svedoke, pa ga je u februaru 2023. oslobodio optužbi!

12.06.2023

11:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija