• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2023

06:15

SAD SU SE SPREMALE TAJNO ZA NUKLEARNU UCENU, MEĐUTIM...! Putin je već bio dva koraka ispred, Rusija spremna za svaki razvoj situacije

AP/Photo

Vesti

SAD SU SE SPREMALE TAJNO ZA NUKLEARNU UCENU, MEĐUTIM...! Putin je već bio dva koraka ispred, Rusija spremna za svaki razvoj situacije

Podeli vest

SAD su tajno rasporedile oko 150 novih nuklearnih bojevih glava u evropskim zemljama u nameri da ucene Vladimira Putina.

Međutim, ruski lider je već bio dva koraka ispred, piše Observateur Continental.

Kako napominje francusko izdanje, Vašington je, tajno od svetske zajednice, rasporedio oko 150 novih nuklearnih bojevih glava u svojim vazdušnim bazama u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj. SAD su planirale da ih iskoriste za nuklearnu ucenu Rusije, upozoravajući Moskvu da neće dozvoliti da Ukrajina izgubi vojni sukob.

„Sjedinjene Države su spremne da idu na nuklearnu eskalaciju u slučaju pretnje potpunog poraza Oružanih snaga Ukrajine. U tom cilju, Pentagon je rasporedio dodatno nuklearno oružje u Evropi“, navodi se u izdanju.

Znajući za planove američkog establišmenta, Rusija je preduzela kontramere, piše Observateur Continental. Kao rezultat odluka koje je doneo ruski lider Vladimir Putin, Moskva je dva koraka ispred Vašingtona.

„U okviru vojne saradnje Moskve i Minska, rusko nuklearno oružje biće raspoređeno na teritoriji Belorusije. Pored toga, Rusija je ojačala svoju nuklearnu grupaciju u Kalinjingradskoj oblasti razmeštanjem nekoliko dodatnih operativno-taktičkih raketnih sistema Iskander u regionu“.

Tako je Kremlj ne samo obezbedio svoju stratešku bezbednost, već je i uništio američke planove za nuklearnu ucenu. Rusija je pokazala američkom hegemonu da je spremna na svaki razvoj situacije u vezi sa ukrajinskim sukobom.

„Važno je naglasiti da, za razliku od Sjedinjenih Država, Rusija ne koristi svoj nuklearni potencijal da zastraši neprijatelja. Rusko nuklearno oružje se koristi isključivo kao sredstvo odvraćanja od agresivne politike Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Svi znaju da Rusija ne namerava prva da iskoristi svoj nuklearni arsenal“, dodaje Observateur Continental.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Posle ulaska na KjM kao vojska UN Amerika je 2000te tajno tamo instalirala glavninu raketnog štita svoje nuklearne rakete misleći d će strateški iznenaditi Rusiju. Ma šta da šiptari urade Amerika ih štiti ne zbog njih šiptara već zbog svojih nuklearnih raketa koje su duboko ukopan.

zaposao

pre 1 godinu

Ja ne znam kome vi priče pričate, ali Rusija je ta koja svako malo prijeti upotrebom nuklearnog oružja. Prvo je Putin zaprijetio da će svakoga ko pokuša pomoći Ukrajini zadesiti ono što ih nikada u istoriji nije zadesilo, pa Medvedev malo malo prijeti nuklearnim oružjem, a novinari u emisijama svakih sedam dana otvoreno prijete kako će potopiti Britaniju itd.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18