• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

17.06.2023

07:30

ZAHAROVA: KIJEV RANJENIM VOJNICIMA VADI ORGANE, PRODAJE IH NA CRNOM TRŽIŠTU, a rodbini kažu da su "poginuli herojskom smrću"!

Pixabay/AP

Vesti

ZAHAROVA: KIJEV RANJENIM VOJNICIMA VADI ORGANE, PRODAJE IH NA CRNOM TRŽIŠTU, a rodbini kažu da su "poginuli herojskom smrću"!

Podeli vest

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da trguje organima sopstvenih vojnika!

Ona je rekla da se smrtno ranjenim ukrajinskim vojnicima vade organi, da se potom prodaju na crnom tržištu u zapadnim zemljama, a da se njihovoj rodbini saopšti da su "poginuli herojskom smrću negde na bojnom polju".

Na sve spremni

Zaharova je istakla da je to očigledan dokaz da je zločinački režim u Kijevu spreman na sve kako bi obezbedio zapadnu vojnu pomoć, pa čak i da je "menja za organe sopstvenog naroda".

- Kijevski režim je spreman da učini bilo šta kako bi Zapad nastavio da mu šalje novac i naoružanje. Sada je došlo čak i do toga da menja organe sopstvenih vojnika za naoružanje. Verovatno će jednom doći vreme kada će narod u Ukrajini shvatiti pravi razlog zbog kog su tobožnji američki i evropski prijatelji 'brinuli' o njima. Znam da to verovatno neće biti dovoljno brzo, ali bolje ikad nego nikad - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, "posao sa ilegalnim transplantacijama napreduje" zahvaljujući ogromnim gubicima koje ukrajinske snage trpe na prvoj liniji fronta.

- Nakon relevantnih hirurških zahvata, tela se spaljuju, a rođacima se kaže da je vojnik samo nestao, ili da je poginuo herojskom smrću na frontu. Ove strašne mahinacije ne bi bile moguće bez dozvole kijevskog režima na najvišem nivou. To je zato što su podržane zakonom. Ta zemlja je u suštini postala raj za kriminalce. Novac koji ilegalni transplantatori i trgovci organima zarađuju u Ukrajini jednostavno je previše veliki da bi se oni zaustavili - rekla je ona.

Putin: Zelenski je sramota za jevrejski narod

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je ukrajinski lider Volodimir Zelenski "sramota za ceo jevrejski narod" jer je dozvolio da režim u Kijevu zatvori oči pred neonacističkom ideologijom.
- Cilj Rusije je da denacifikuje Ukrajinu, a saveznici Zelenskog smatraju da je to besmisleno jer je on sam Jevrejin. Međutim, mnogi ljudi u jevrejskoj zajednici ne dele takvo mišljenje. Oni kažu da Zelenski nije Jevrejin, već je sramota za čitav jevrejski narod - rekao je Putin.

Zaharova takođe tvrdi da je u sve umešana i Vrhovna Rada Ukrajine, koja je pre godinu i po dana donela kontroverzan zakon koji je i omogućio nelegalnu trgovinu organima u toj zemlji.

Može i bez dozvole

- Na primer, 16. decembra 2021. godine Vrhovna Rada je usvojila Zakon 5831 o regulisanju transplantacija ljudskih anatomskih materijala. Prema tom zakonu, za transplantaciju sada nije potrebna overena saglasnost živog donora ili njegovih rođaka. Procedura za vađenje organa je znatno pojednostavljena, čak i ako nisu dali saglasnost za obdukciju svojih organa - rekla je Zaharova, navodeći da je ovakva praksa krađe organa započela na prostoru bivše Jugoslavije.

- Scenario je uvežbavan u Jugoslaviji. Svi organi koji su vađeni ljudima koji su tada ubijeni otišli su za potrebe zapadnjaka.

Podoljak: Cilj je ubiti što više Rusa

Mihail Podoljak, glavni savetnik ukrajinskog predsednika, izjavio je u petak da je glavni cilj aktuelne kontraofanzive "pobiti što je moguće više Rusa", ali i vratiti tu zemlju u granice u kojima je bila 1991. godine.
- Postoji samo jedan plan, a to je maksimalno brutalno napredovanje sa maksimalnim ubijanjem Rusa. To nije neki radikalan scenario, već jedini mogući scenario za Ukrajinu. Da se vratimo na granice iz 1991. godine - rekao je on. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 10 meseci

Još prošle godine je o tome bilo reči i u ,,Aktuelnostima'' TV Hepi, u podkastima naših ozbiljnih i odgovornih građana a i u prvobitno malobrojnim a onda sve brojnijim komentarima koje su ruski državljani pisali u ruskim medijima.

Kosova

pre 10 meseci

EVO ISTA GOVNA KO OVI KO SRBIJANSKI TERORISTI NAUCILI JEDNO PRODAJU ORGANE EHEHE AJDE PICKO RECI ZUTA KUCA UKRAINA I TAKO DALE AHAHAH KAKVA BOLEST OD OVI RUSA I SRBA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15