• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

20.06.2023

22:53 >> 16:10

KRIMINALCI U RUSIJI SLUŽE VOJNI ROK! RUSIJA I SAD BLIZU NUKLEARNOG RATA! "RUSI SE DOBRO BRANE!" BORELJ: NEMAMO MATERIJAL ZA MUNICIJU! Ukrajinci krenuli svim silama na Zaporožje! Napadnuta Nova Kahovka!

Tanjug/AP

Vesti

KRIMINALCI U RUSIJI SLUŽE VOJNI ROK! RUSIJA I SAD BLIZU NUKLEARNOG RATA! "RUSI SE DOBRO BRANE!" BORELJ: NEMAMO MATERIJAL ZA MUNICIJU! Ukrajinci krenuli svim silama na Zaporožje! Napadnuta Nova Kahovka!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 482. dan.

Od sada će čak i zločinci moći da služe vojni rok u Rusiji

Ruski parlament usvojio je zakon koji omogućava služenje vojnog roka osobama sa krivičnim dosijeom, od čega će, navodi se u obrazloženju, biti izuzeti ljudi koji su počinili teška krivična dela.

Ruski mediji pišu da su poslanici prihvatili i amandmane koji preciziraju krivična dela za koja osuđenici neće moći da stupe u službu. Na listi se nalaze sabotaže, nezakonito rukovanje nuklearnim materijalima ili radioaktivnim supstancama, podsticanje na terorističke aktivnosti i silovanje maloletnika.

Za muškarce je određena starosna granica za služenje: 70 godina za stare oficire i 65 godina za one sa nižim vojnim činom.

Tramp: Blizu smo nuklearnog rata sa Rusijom

Foto: Printskrin CNN

Donald Tramp

RUSIJA SLAVI HEROJA ANDREJA KRAVCOVA! 

Foto: Printskrin

Andrej Kravcov

 

I STOLTENBERG JE PRIZNAO: Ukrajinska vojska se suočila sa dobro pripremljenom ruskom odbranom!

Borelj: Nemamo dovoljno materijala za municiju

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da Unija nema dovoljnu količinu materijala za proširivanje proizvodnje municije već mora da ga uvozi.

Borelj je u Briselu predstavio prvu Strategiju ekonomske bezbednosti EU.

- Za veću proizvodnju municije nemamo dovoljno ključnih materijala i njih moramo da uvozimo. To slabi našu stratešku autonomiju i predstavlja ozbiljan rizik po našu bezbednost- rekao je on na konferenciji za novinare.

 

TRAMP USPEO DA OBUZDA PUTINA?! ŠOK IZJAVA BIVŠEG PREDSEDNIKA SAD! Tvrdi da je jednom rečenicom za Ukrajinu učinio ogromnu stvar! "Ako to uradiš..."

 

 


Najvažnije s brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

Oružane snage Rusije odbile su četiri napada ukrajinske vojske uz podršku tenkova na vremjovskom i orehovskom pravcu;

Na južnodonjeckom i zaporoškom pravcu snage Kijeva izgubile su 260 vojnika, a na krasnolimanskom 100, ukrajinske snage nastavile su sa neuspešnim pokušajima kontraofanzive na tim pravcima;

Na području Krasnogovorke, Avdejevka i Marjinka u DNR ruska vojska je odbila 10 napada Ukrajinaca;

Na donjeckom pravcu ruska vojska likvidirala je 220 ukrajinskih vojnika;

U poslednja 24 sata uništeno je osam skladišta sa municijom ukrajinske vojske;

Ruska vojska likvidirala je ukrajinsku diverzantsku grupu u Zaporoškoj oblasti a u pravcu Kupjanska onemogućeno je delovanje još tri takve grupe;

U pravcu Hersona likvidirano je 25 ukrajinskih vojnika i artiljerijski sistem M777;
Ruska PVO je u poslednja 24 sata presrela sedam projektila „hajmars“ i oborila 13 ukrajinskih dronova
 

 

 

AKO URADE OVO, RUSI ĆE IH SRAVNITI SA ZEMLJOM! Svet strepi od odluke Kijeva, Moskva spremna da razori sve centre odlučivanja u Ukrajini!

 

 

 

Uništavanje ukrajinskog oklopnog vozila američke proizvodnje Oshkosh M-ATV 

 

 

 

 

KAD ZELENSKI ČUJE OVO... MASK SE OGLASIO O KONTRAOFANZIVI KIJEVA! Milijarder jednim tvitom razbesneo ceo Zapad, Ukrajincima sasuo istinu u lice!

 

 

Ruski jurišni helikopter uništava tenk ukrajinskih snaga

 

 

 

 

 

 

 

KO ZAPRAVO NAPADA RUSE NA JUGU UKRAJINE?! NARIŠKIN NEMA DILEMU: Ne obuzdavamo kontraofanzivu ukrajinske vojske, već...

 

 

Napad dronovima na Novu Kahovku


Ukrajinske snage napale su Novu Kahovku dronovima kamikazama, ranjena su četiri radnika komunalnog preduzeća, saopštile su gradske vlasti.
 

 

OVO NISU OČEKIVALI! VELIKA POBEDA RUSIJE, ZAPAD U NEVERICI! Moskva uz pomoć 4 moćne zemlje "razvalila" EU, sankcije sve više gube smisao!

 

 

 

Izveštaj šefa pres centra ruske grupe trupa "Jug" 

Jedinice Grupe trupa „Jug“ uspešno odolevaju pokušajima jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine da napadnu prvu liniju odbrane u rejonima naselja Razdolovka, Vesjoloje, Belogorovka. Neprijatelj trpi značajne gubitke u ljudstvu, oružju i vojnoj opremi.

Artiljerijske jedinice grupe su tokom kontrabaterijske borbe puškama uništile dve minobacačke posade u rejonu naselja Stupočki i Bogdanovka.

Posade teških bacačkih sistema „Solncepek“ nanele su poraz nagomilavanju ljudstva neprijatelja u rejonu Berhovke, kao i četiri uporišta voda 110. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Avdejevke. 

 

 

ŠTA ĆE OSTATI OD UKRAJINE?! RUSI SLAMAJU KONTRAOFANZIVU, PANIKA U SAD! Američki biznismen saopštio građanima tešku istinu!

 

 


FSB priveo ukrajinskog špijuna

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u Naljčiku u Kabardino-Balkarskoj Republici privela 44-godišnjeg ukrajinskog državljanina, koji je odavao poverljive podatke vojnog karaktera stranoj specijalnoj službi.

FSB ističe da je privedeno lice delovalo po zadatku Službe bezbednosti Ukrajine, sakupljalo i odavalo stranoj specijalnoj službi poverljive vojne podatke u cilju njihovog korišćenja protiv bezbednosti Rusije u uslovima sprovođenja specijalne vojne operacije.

Protiv privedenog lica pokrenut je krivični postupak i preti mu do 20 godina zatvora.
 

 

DOKLE OVO IDE?! ZAPAD REŠEN DA SLOMI RUSIJU, ZELENSKOM STIŽE OGROMNA POMOĆ! Blumberg otkrio neverovatne detalje novog paketa za Kijev!

 

 

 

Ruski "Aligatori" prave pakao oklopnim vozilima ukrajinskih snaga


Posada izviđačko-jurišnog helikoptera Ka-52 „Aligator“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, uočivši napredovanje oklopnog transportera Oružanih snaga Ukrajine, uništila je oklopni transporter zajedno sa posadom u južnodonjeckom pravcu, preciznim udarom iz vođene rakete „Vihr“.
 

 

 

 

 

KAKO ĆE RUSI REAGOVATI NA OVO? ZELENSKI PROGOVORIO O ISHODU NAPADA U ZAPOROŽJU! Predsednik Ukrajine uputio jasne pretnje Moskvi! "Ta zla država..."

 

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog instituta za proučavanje rata

 

▪️ Ukrajinske snage nastavile su kontraofanzivne operacije u najmanje 3 pravca .

▪️ Ruske trupe izvele su napade dronovima i raketama na jug Ukrajine.

▪️ Američki proizvođač odbrane Lokid Martin nagovestio je da je spreman da pomogne Ukrajini da pilotira i održava borbene avione F-16 ako države NATO pristanu da ih pošalju u Ukrajinu.

▪️ Ruske trupe su postigle uspeh u rejonu Kupjanska i nastavile jurišne operacije duž linije Svatovo-Kremena.

▪️ Ukrajinske trupe nastavile su kontraofanzivne operacije, dok su ruske trupe izvele ograničene kopnene napade kod Bahmuta.

▪️ Ukrajinske snage izvele su ograničene kopnene napade u zapadnom delu Zaporoške oblasti.

 

 

 

 

 

RUSI, SPREMITE SE! UKRAJINCI NAJAVLJUJU NAJVEĆI UDARAC DO SADA! Kijev zatečen žestokom odbranom ruskih snaga, kreću na sve ili ništa!

 

 

 

Vazdušni napadi širom Ukrajine, pogođena kritična infrastruktura

 

Rusija je preko noći izvršila vazdušne napade na Kijev i ukrajinske gradove na istoku i zapadu zemlje, a prema preliminarnim izveštajima, nema povređenih.

Vojna uprava Lavova, grada od oko 700.000 stanovnika, koji se nalazi na oko 70 kilometara od granice sa Poljskom, saopštila je da je Rusija pogodila kritičnu infrastrukturu, što je izazvalo požar.

Vojna komanda je saopštila da je Rusija lansirala sedam raketa u napadu na Zaporožje, prema preliminarnim podacima.

Vojna uprava Kijeva saopštila je da je protivvazdušna odbrana u gradu bila angažovana na odbijanju ruskog napada dronovima na prestonicu i region, preneo je Rojters.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je, da je prema preliminarnim informacijama, ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 28 od 30 bespilotnih letelica "šahid" iranske proizvodnje.

 

Posledice noćnog udara u Zaporožju

Ruska vojska je večeras izvršila udar na objekte koje su ukrajinske snage koristile za vođenje rata, kao i na skladišta opreme i municije, izjavio je član ruske administracije zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

 

 

Prema izveštajima ukrajinskih vlasti, udar (najmanje sedam pristiglih projektila) je izvršen na
„ sisteme komunikacija, poljoprivrednu opremu, kao i na popularno mesto za rekreaciju."

 

Kijev pregovara sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja u Ukrajini

Zamenik ukrajinskog ministra za stratešku industriju Sergej Bojev izjavio je da je Kijev u pregovorima sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja na tlu Ukrajine, kao i da bi ukrajinske vlasti sa proizvođačima mogle da potpišu ugovore u narednim mesecima.

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, u toku su pregovori sa proizvođačima iz Nemačke, Italije i Francuske o tome da kompanije započnu proizvodnju u samoj Ukrajini.

- Mi smo u veoma detaljnim razgovorima sa njima. I sigurni smo da ćemo ugovore potpisati u narednih nekoliko meseci - rekao je Bojev za Rojters na marginama Pariskog aero-mitinga.

Naveo je da je posebno razgovarao sa proizvođačima dronova, od velikih međunarodnih kompanija, pa sve do malih dobavljača.

- Razgovaramo o različitim nivoima saradnje, a neke od kompanija kažu da su spremne da dođu i investiraju i proizvode dronove - rekao je Bojev.

On je dodao da će odvraćanje agresije u budućnosti zahtevati snažnu odbrambenu industriju u Ukrajini i jake ukrajinske oružane snage.

- Zato smatramo da je od suštinskog značaja dolazak međunarodnih partnera u Ukrajinu, uspostavljanje proizvodnje i uključivanje Ukrajine u bezbednosni okvir slobodnog sveta - rekao je Bojev.

 

Ukrajina će dobiti borbene avione F-16 najkasnije oko Nove godine

Ukrajina će dobiti borbene avione F-16 najkasnije oko Nove godine, saopštio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov

Foto: Reuters/Pixabay

- To će biti simbolično. Prošle godine za Božić i Novu godinu snimio sam obraćanje Deda Mrazu u kojem sam zatražio pomoć za deci Ukrajine, kako bi mogla da uče, idu u škole i vrtiće. Od Deda Mraza sam tražio određene stvari: artiljeriju, granate, tenkove, itd - rekao je Reznikov.

Blinken: Kina je uverila SAD da neće slati smrtonosnu tehnologiju Rusiji

Kina je uverila da nije i da neće poslati smrtonosnu tehnologiju Rusiji, ali su Sjedinjene Države i dalje zabrinute da bi kineske kompanije to mogle da urade, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Foto: AP/Tanjug

- Ono oko čega smo stalno zabrinuti su kineske kompanije koje mogu Rusiji da obezbede tehnologiju koju ona koristi za agresiju na Ukrajinu. Zamolili smo kinesku vladu da pazi na takve aktivnosti - rekao je Blinken.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Opet Aligator pogodio kombajn :D rusi ne mogu razlikovati kombajne od vojne tehnike koliko im je oprema loša :D pa i tako loš snimak se vidi da je to preveliko da bi bilo oklopni transporter :D

paki

pre 1 godinu

Mozete da mrzite Ruse koliko želite, ali džaba vam. Razbijaju ukrajince i NATO opremu svugde i na svakom mestu

MAESTRO

pre 1 godinu

non stop samouverena najava ofanzive kao da ih druga strana ceka sa limunadom i baklavom

Srba

pre 1 godinu

"Aligatori unistavaju oklopna vozila", bolji naslov bi bio 'Aligatori padaju ko kruske", jer u zadnja 3 dana oboreno je 5 Ka-52 aligator borbena helikootera, a to znaci da od pocetka spec. operacije do sada ukupno je oboreno 72 borbena helikoptera iovog tipa od 146 koliko poseduje VVS RF

Jovan

pre 1 godinu

Ćitam stalno informer i ove izveštaj o borbama u Ukrajini. Recite uredniku ili lektoru, ko to kontroliše, da stalno pravite greške u prevodu. Na ruskom se top kaže puška, pa artiljerijsaka razmena paljbe ili "kontrabatiranje" nazivate " razmena vatre puškama ". Često govorite za vrstu jedinice, " odvojena ili posebna brigada ili puk ". Tačno je reći "samostalna" . Vojni rečnik svakog jezika ima posebne karakteristike, i treba ih poštovati da ne ispadate smešni. Očekivao sam da će neko od tolikih "vojnih komentatora" ukazati na te nepreciznosti, ali to nisam čuo. Pri tome neki od "vojnih analitičara" kao da su "iskočili iz "Alan Forda" , dok su neki analitičari vojsku i rat jedino gledali na TV (Kahrimanjinov).

Vasilije

pre 1 godinu

Posle mnogo pokušaja i grdne muke uspelo je internet zjednici blogera i tviterdžija da dobije broj uništenih zapadnih tenkova i transportera koje ima ukrajinska vojska, a koje su izgubili u "ofanzivi" - 4 tenka leoprad 2 ( 2 mogu da se oprave) - 2 tenka leopard 1 - 1 oklopni auto AMX-10 - 5 BVP M2A2 Breadly ( 1 može da se opravi) - 2 BVP M3A1 Breadly ( izviđačko , ne nosi vojnike) - 1 LAV-6 - 1 M1126 Stryker - 2 AT105 Saxon - 3 FV4333 Stormer - 4 M113A3 - 1 M114 PS. 11 000 i nešto dolara (1 milion rubalja) za uništen tenk Leopard a IZGUBLJENU levu ruku i nije neka nagrada....

Izbori 2024

Vesti

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla
Društvo

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla

Nove obrazovne kampanje o ponašanju u tunelu promovisane su danas u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je istakao da su takve kampanje važne da bi se ljudima ukazalo na to kako mogu da izbegnu nepredviđene situacije u tunelu i sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

27.06.2024

18:32

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17