• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.06.2023

11:13

ŠOLC NIKAD OŠTRIJI, OBRUŠIO SE NA KINEZE! Pekingu stiglo ozbiljno upozorenje, ako ovo pokušaju...

Reuters

Vesti

ŠOLC NIKAD OŠTRIJI, OBRUŠIO SE NA KINEZE! Pekingu stiglo ozbiljno upozorenje, ako ovo pokušaju...

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas pred nemačkim parlamentom da je tokom posete delegacije Kine Berlinu ove sedmice upozorio Peking da ne upotrebljava silu za postizanje teritorijalnih promena, a posebno ne protiv Tajvana.

Šolc je rekao da Nemačka odlučno odbija sve jednostrane pokušaje da se nasilnim putem promeni status kvo u Istočnom i Južnom kineskom moru, a posebno u vezi sa Tajvanom.

On je istakao da je Nemačka takođe zabrinuta zbog stanja ljudskih prava i vladavine prava u Kini, preneo je Rojters. Šolc je ugostio ove sedmice veliku kinesku delegaciju koju je predvodio premijer Li Ćijang na prvom samitu dve zemlje od pandemije.

Kina je u poslednje vreme pojačala vojne aktivnosti u blizini Tajvana, navodi britanska agencija.

Šolc je pred parlamentom takođe pozvao Tursku da omogući da Švedska postane članica NATO-a, navodeći da bi ta zemlja trebalo da bude članica na sledećem samitu Alijanse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

STOKA NACISTICKA LEPO SAM REKAO DA JE TO NAROD KOJI JE GENETSKI ISKVAREN.. NJIMA NEMA POMOCI KAO NI ONOM NARODU U BIVSOJ jUGOSLAVIJI TO SU GENETSKI NACISTI KAO I ONI GENETSKE USTASE .NJIMA U KODU IMA GRESKA .....

SRBA

pre 1 godinu

Neverovatno.....zemlja bez ozbiljne vojske, bez dovoljno energenata i sa smešnom vojskom u odnosu na Rusiju i Kinu..... preti Kini..... Ako im Rusi zavrnu slavine sa energentima koje nabavljaju preko posrednika a Kina onemogući da proizvode u Kini.....nemci će doživeti sudbinu svojih predaka iz 20 tih godina prošlog veka....

maestro

pre 1 godinu

Solcika jos nije ukapirao da ih vise niko neslusa sem ukraine i vazala a i to jos malo vecito nesto prete cim se neigra kako oni sviraju

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija