• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer./RT

23.06.2023

16:02

ZELENSKI OSUO PALJBU PO ZAPADU, PROPADA MU KONTRAOFANZIVA Za dve nedelje borbi izgubio 13.000 vojnika: Sada su mu svi krivi za postignute (ne)uspehe u ratu!

Tanjug/AP

Vesti

ZELENSKI OSUO PALJBU PO ZAPADU, PROPADA MU KONTRAOFANZIVA Za dve nedelje borbi izgubio 13.000 vojnika: Sada su mu svi krivi za postignute (ne)uspehe u ratu!

Podeli vest

Oklevanje Zapada da pošalje još oružja koštalo je ukrajinsku vojsku dragocenog vremena, tvrdi pomoćnik predsednika Zelenskog.

Države koje su slale oružje Ukrajini dok se pripremala za kontraofanzivu protiv Rusije bile su prespore u ispunjavanju njenih zahteva i dale su Rusiji vremena da pripremi odbrambene pozicije, tvrdi viši pomoćnik predsednika Volodimira Zelenskog.

Mihail Podoljak je u petak izrekao prekor svima koji su razočarani sporim tempom ukrajinske operacije, izjavivši da borbe nisu „nova sezona Netfliksove emisije“. Potom je uperio prst u zapadne zemlje, okrivljujući ih za dosadašnje rezultate.

- Vreme izgubljeno u ubeđivanju naših partnera da obezbede neophodno oružje ogleda se u specifičnim ruskim utvrđenjima izgrađenim tokom ovog perioda, duboko ukopanoj odbrambenoj liniji i sistemu minskih polja - naveo je Podoljak u tvitu.

Ukrajinski vojni vrh će donositi odluke na osnovu „vojne nauke i obaveštajnih podataka“, a ne mišljenja „navijača na tribinama“, zaključio je on.

Prema izveštajima, ukrajinske snage su ostvarile samo ograničen uspeh na jugu linije fronta i bile su prinuđene da odbiju rusku kampanju na severu. Moskva je tvrdila da je Ukrajina izgubila preko 13.000 vojnika za oko dve nedelje borbi.

Dosadašnji rezultati nisu ispunili očekivanja Vašingtona "ni na jednom frontu", rekli su zvaničnici za CNN, prema izveštaju od četvrtka. I sam Zelenski je takođe priznao da operacija ide „sporije nego što je željeno“.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba umanjio je ozbiljnost situacije ove nedelje, navodeći da ljudi ne bi trebalo da smatraju pokušaj napredovanja kao „poslednji i odlučujući“.

„Biće toliko kontraofanziva, koliko je potrebno da se Rusija protera sa naše teritorije“, insistirao je on.

Više zapadnih medija sugerisalo je da će iznos buduće strane vojne pomoći Kijevu zavisiti od ishoda operacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ćikula

pre 1 godinu

Taj pikavac Zelenski je glup, nema dalje, prodao narod uzeo nešto para i sad mora da igra kako ova senilna Američka budaletina Bajden svira, ali ne samo pikavac, nego i Evropa. On se kao nesto nada pobediće Rusiju, nema od tog ništa. A senilna budaletina će ratovati do zadnjeg Ukrainca. A kako se god ovaj rat završi pikavac će biti ubijen, i to od onih koje sada sluša.

RASKRINKANA CIA! ISTINA O SEVERNOM TOKU IZLAZI NA VIDELO! Vašington post sve objavio, znali su šta Ukrajinci spremaju, a na kraju...
Planeta

RASKRINKANA CIA! ISTINA O SEVERNOM TOKU IZLAZI NA VIDELO! Vašington post sve objavio, znali su šta Ukrajinci spremaju, a na kraju...

Američka CIA je još prošlog juna pomoću jedne evropske špijunske agencije saznala da šestorica pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga namerava da digne u vazduh gasovod Severni tok, koji je služio za transport prirodnog gasa severnim morem iz Rusije do Nemačke, preneo je Vašington Post pozivajući se na podatke koji su procureli na internet.

09.06.2023

09:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija