• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.06.2023

07:37

FSB UPUTIO HITAN POZIV BORCIMA VAGNERA!

Tanjug/AP

Vesti

FSB UPUTIO HITAN POZIV BORCIMA VAGNERA!

Podeli vest

FSB je pozvala borce "Vagnera" da ne prave "nepopravljive" greške, da obustave bilo kakve nasilne akcije protiv ruskog naroda, da ne izvršavaju Prigožinova "zločinačka i izdajnička" naređenja i da preduzmu mere da ga privedu.


U petak uveče, Centar za odnose s javnošću FSB izvestio je da su sve informacije koje su objavljene u ime osnivača ruske paravojne grupe "Vagner", Jevgenija Prigožina, "informativna provokacija".

Mediji su prethodno preneli da Prigožin objavio da je Ministarstvo odbrane Rusije izvršilo napade na pozadinske jedinice Vagnera.

Sličnom porukom se oglasio i general Sergej Surovikin koji je pozvao je komandante i borce Vagnera da se povinuju volji predsednika Putina i mirno reše pitanje.

Zvanični Kijev je iskoristio provokaciju Prigožina i koncentriše snage za ofanzivu na taktičkom pravcu ka Bahmutu, saopštilo je u subotu rusko ministarstvo odbrane.

"Koristeći Prigožinovu provokaciju za unošenje pometnje, kijevski režim koncentriše snage 35. brigade marinaca i 36. mehanizovane brigade na bahmutskom taktičkom pravcu za ofanzivno dejstvo", saopštilo je ministarstvo, prenosi TASS.

Protiv Prigožina pokrenut je krivični postupak zbog optužbi za organizovanje oružane pobune nakon što je objavio tvrdnje da je rusko ministarstvo odbrane vršilo vazdušne udare po jedinicama Vagnera i pozivao svoje pristalice da se pobune protiv ruske vlade. Ministarstvo odbrane je opovrglo tvrdnje o vazdušnim napadima na jedinice Vagnera, izjavio je portparol Kremlja je naveo da je predsednik Vladimir Putin obavešten o situaciji u vezi sa Prigožinom i dodao da se preduzimaju sve neophodne mere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija