• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

24.06.2023

23:10 >> 15:14

ŠEF PLAĆENIKA SE SELI U BELORUSIJU! ZELENSKI: PUTIN SE PREPLAŠIO! VAGNER OBUSTAVIO POHOD NA MOSKVU! Prigožin: Nećemo proliti rusku krv, vraćamo se u bazu!

tanjug/ap photo/reuters

Vesti

ŠEF PLAĆENIKA SE SELI U BELORUSIJU! ZELENSKI: PUTIN SE PREPLAŠIO! VAGNER OBUSTAVIO POHOD NA MOSKVU! Prigožin: Nećemo proliti rusku krv, vraćamo se u bazu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 486. dan.


Prigožin se seli u Belorusiju?

Vagnerovi borci napuštaju Rostov. Stanovnici ih bodre?

Zelenski: Putin se preplašio, verovatno se negde skriva
Prigožin: Vraćamo se u bazu!

Vagner zaustavlja pohod na Moskvu? Prigozin je pristao na dogovor

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, razgovarao je sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom, pišu ruske RIA Novosti, pozivajući se na belorusku pres-službu.

Vagner se približava ruskoj prestonici

Guverner Lipeckog regiona potvrdio je danas popodne da grupa Vagner prelazi to područje. Nedavno je na Telegramu objavljen snimak na kojem se vidi kako kamioni blokiraju most koji se nalazi 97 km od predgrađa Moskve. Početak antiterorističke operacije najavio je i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Ispaljeni prvi hici u Rostovu!

Nexta javlja da se u blizini sedišta Južnog vojnog okruga u Rostovu čuju pucnji.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen čuje se nekoliko ispaljenih hitaca dok ljudi koji su se zatekli na ulici u panici beže u potrazi za skloništem.

 


"Rusko nuklearno oružje ne sme pasti u ruke Prigožinu"

Bivši ruski predjednik Dmitrij Medvedev rekao je da će svet biti na rubu katastrofe ako rusko nuklearno oružje padne u ruke Vagnerovih bandita.

Kremlj pada za 24 sata?

Vagner 360 km od Moskve

Porodica Vagner ušla je u Lipecku guberniju, otprilike 360 kilometara južno od Moskve.

To znači da je Vagner od jutra napredovao više od 300 kilometara.

"Vlasti preduzimaju sve neophodne mere da osiguraju bezbednost stanovništva. Situacija je pod kontrolom", rekao je guverner Lipecka Igor Artamonov nakon što je ranije danas poručio građanima da ostanu kod kuće.

„Šta je sa nuklearnim oružjem?“

„Ili će Prigožin biti uništen u roku od 24 sata raketnim udarom po nalogu Putina ili će preuzeti Kremlj i proglasiti se ruskim vojnim diktatorom. Ono što će uslediti biće građanski rat i raspad Rusije.

Zabrinut sam šta će biti sa hiljadama nuklearnih bojevih glava, na raketama i avionima, ako ih Prigožin bude kontrolisao“, napisao je na Tviteru Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Evakuacija! 

 

BBC Rusija objavljuje snimke evakuacije javnih zgrada u Moskvi

BBC Rusija izvestio je o evakuaciji javnih zgrada širom Moskve dok Vagnerovi borci napreduju ka Moskvi.

Letonija zatvorila granicu za Ruse

Letonija je zatvorila svoje granice za Ruse zbog oružane pobune protiv režima ruskog predsednika Putina.

Ruske vlasti nude amnestiju Vagneru ako se predaju?

Ruske vlasti navodno su Wagnerovim borcima ponudile amnestiju ako se predaju.

Ruskoj državnoj novinskoj agenciji Tass ruski je zastupnik rekao da je borcima Wagnera obećana amnestija ako predaju oružje, ali moraju djelovati brzo, prenosi Reuters.

"Borci Wagnera još uvijek mogu položiti oružje i izbjeći kaznu s obzirom na njihova postignuća tijekom posebne vojne operacije u Ukrajini, ali to trebaju učiniti brzo", rekao je zastupnik Pavel Krašenjinikov za TASS.

Snage Ramzana Kadirova došle su do Rostova

Snage Ramzana Kadirova došle su do Rostova.

 


Moskva blokirana, zabranjeni ulaz i izlaz

Moskva je blokirana, zabranjeni su ulaz i izlaz iz grada, piše Kyiv Independent.

Vagnerovci se nalaze oko 300 kilometara od Moskve

 

 

 

Rusi uklanjaju Vagnerove bilborde sa ulica!

 

Putin razgovarao sa Erdoganom

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i obavestio ga o situaciji u zemlji posle pokušaja oružane pobune, saopštio je Kremlj.
Predsednik Turske izrazio je punu podršku koracima koje preduzima rusko rukovodstvo, navodi se u saopštenju. Prethodno je Putin razgovarao i sa liderima Belorusije, Kazahstana i Uzbekistana.

Foto: Tanjug/AP/Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Gde je Putin? 

 

Jedinice Vagnera i dalje pristižu u Rostov na Donu

 

 

 

PAKLENI UDAR PO VAGNERU NA AUTOPUTU! Ruski helikopteri napali konvoj plaćenika, kamion se pretvorio u buktinju! (VIDEO)

 

Prigožin: Zauzeli smo Južni vojni okrug u Rostovu bez ispaljenog metka!

Šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je danas da su njegove trupe preuzele kontrolu nad štabom Južnog vojnog okruga Rusije u Rostovu na Donu bez ispaljenog metka. Sa druge strane, prema njegovim rečima, na njegove ljude su na putu za Rostov pucali artiljerija i helikopteri, prenosi Rojters. Prigožin je u audio-poruci naveo da misli da ima podršku ruskog naroda za ono što je nazvao "maršem pravde". RIA Novosti objavile su sliku pripadnika "Vagnera" na krovu štaba Južnog vojnog okruga Rusije u Rostovu na Donu. Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je u petak postupak zbog navodne pobune protiv šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina, koji je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zapretio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

 

 

(VIDEO) VAGNER U OGROMNOM PROBLEMU! KILOMETARSKE KOLONE ČEČENA HRLE KA ROSTOVU! Snažne jedinice "Ahmata" kreću se ka gradu na jugu Rusije!

 

 

 

KO JE PRIGOŽIN? Prodavao viršle, bio Putinov kuvar i glavni saveznik u ukrajinskom sukobu... A, sada bi da svrgne predsednika Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin

 

ŠOK PRIZOR IZNAD VORONJEŽA! "Aligator" ruske vojske odbija napad Vagnera, nadrealan snimak širi se mrežama! (VIDEO)

 

 

 

 

STRUČNJACI ZA TV INFORMER SLOŽNI: DŽABE SE RADUJU NEPRIJATELJI MOSKVE! Rusi u šoku zbog pobune Prigožina, Putina izdao jedan od najbližih prijatelja!

 

 

VAGNER IDE KA MOSKVI, SVI PRIMETILI JEDAN DETALJ! (VIDEO)

 

Patrijarh Kiril pozvao na jedinstvo!


Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je pozvao je danas na jedinstvo u zemlji, a na sve koji su spremni da upere oružje u svoju braću, apelovao da ponovo razmisle.

- Moleći se za mirno rešenje trenutne situacije, kao predstojnik Ruske pravoslavne crkve, pozivam one koji su uzeli oružje spremni da ga usmere protiv svoje braće, da ponovo razmisle. Pred zajedničkom pretnjom, moramo biti jednodušni, prevazići zamerke i lične ambicije - istakao je patrijarh u obraćanju javnosti.

Patrijarhova izjava preneta je na sajtu RPC u danu kada je ruski predsednik Vladimir Putin optužio šefa paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina za izdaju.

Patrijarh Kiril je poručio da danas, "kada se naša braća bore i ginu na frontovima nesebično ispunjavajući svoju dužnost, dok neprijatelji ulažu sve napore da unište Rusiju", svaki pokušaj da se seje razdor unutar zemlje je najveći zločin koji nema opravdanja.

Predsednik Rusije je ranije, u svom obraćanju, optužio Prigožina za pokušaj cepanja ruskog društva, što je okarakterisao kao "zabijanje noža u leđa".

Putin je poručio da će svi oni koji su smišljeno krenuli na put izdaje, ucene i pripremanja oružane pobune doživeti neizbežnu kaznu i potvrdio da su oružane snage RF dobile naređenje da neutrališu oružanu pobunu.
 

 

PRIGOŽIN ODGOVORIO PUTINU!

 

Gust stub crnog dima u Voronježu, gori skladište nafte!

 

 

 

 

(VIDEO) OBOREN AVION RUSKE VOJSKE KOD VORONJEŽA?! Objavljen jeziv snimak pada letelice, ratni reporteri optužuju grupu Vagner za napad!

 

 

Kadirov: Gnusna izdaja!

Čečenski lider Ramzan Kadirov događaje u Rusiji nazvao je izdajom.

"Prijatelji, ovo je bila teška noć", napisao je Kadirov na Telegramu, navodeći da je ovde radi o "gnusnoj izdaji".

"Sve što se događa je nož u leđa i prava vojna pobuna", napisao je Kadirov, dodajući da će njegove trupe stati na Putinovu stranu.

 

ZAHAROVA POSLALA SNAŽNU PORUKU RUSKOM NARODU: Sada je najvažnije da se ujedinimo!

Foto: Reuters

Marija Zaharova

Kolona Vagnera ka Voronježu

 

 

 

(VIDEO) VAGNER SE SPREMA ZA OBRAČUN U ROSTOVU! Na ulicama protivtenkovsko oružje i mitraljezi, zauzet vojni štab za vođenje operacije u Ukrajini!

 

 

 

"GRAĐANSKI RAT JE ZVANIČNO POČEO!" OKRŠAJ VAGNEROVACA I RUSKE VOJSKE KOD VORONJEŽA?! Čuje se pucnjava, pojavio se dramatičan snimak, stižu glasine o pogođenom konvoju!

 

Geraščenko: Vagner je u predgrađima još dva grada!

Anton Geraščenko, savetnik u ukrajinskom MUP-u, prenosi vesti s ruskih Telegram kanala. Na njima se šire vesti da je Vagner ušao u Voronjež, kao i da su u predgrađima Krasnodara i Volgograda.

"Niko se ne suprotstavlja militantima", piše Geraščenko.

 

 

Tenkovi Vagnera u Rostovu na Donu!

 

 

 

 

OSVETNIČKI POHOD VAGNERA NA RUSIJU! PUTIN SE OBRATIO PRIGOŽINOVIM BORCIMA I POSLAO RUSIMA JASNU PORUKU!

 

PUTIN: OVO JE NOŽ U LEĐA, OVO JE IZDAJA!

 

Ruska vojska: Garantujemo bezbednost svakom vojniku Vagnera koji se preda!

 


Vagner: Zauzeli smo sve vojne objekte u Voronježu!


Kako piše Nexta, Wagner tvrdi da su zauzeli sve vojne objekte u gradu Voronježu.

 

Pogledajte: Ratno stanje na ulicama Moskve!

 

 

OSVETNIČKI POHOD VAGNERA NA RUSIJU! PUTIN SE OBRAĆA NACIJI! U Moskvi antiterorističke mere!

 

Snage bezbednosti stigle u Vagner cetar u Sankt Peterburgu

 

 

 

U Moskvi režim antiterorističke operacije!

U cilju sprečavanja mogućih terorističkih napada na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti uveden je režim antiterorističke operacije, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

 

Putin se obraća javnosti!

Predsednik Rusije Vladimir Putin uskoro će se obratiti javnosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

Prigožin: Zauzeli smo sve vojne lokacije u Rostovu na Donu!

Jevgenij Prigožin u novoj videoporuci kaže da su sve vojne lokacije u ruskom gradu Rostovu na Donu pod kontrolom Vagnera, prenosi Rojters. Šef Vagnera takođe kaže u videu, koji je objavljen na Telegramu, da se on i njegovi ljudi nalaze u vojnom štabu južnog okruga u Rostovu na Donu. Prigožin kaže da to ne ometa rusko sprovođenje onoga što naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

 

 

Objavljen video: Prigožin se sastao s ruskim generalima

Na jednom od Telegram kanala bliskom Vagnes grupi pojavio se video koji prikazuje Jevgenija Prigožina kako razgovara s najvišim ruskim generalima u, kako kanal kaže, okružnom vojnom štabu u Rostovu na Donu. Čini se da Prigožin govori da će njegovi ljudi blokirati Rostov na Donu i krenuti prema Moskvi ako im ne dođu  ruski ministar obrane Sergej Šojgu i general Valerij Gerasimov. Autentičnost snimka nije u ovom trenutku moguće proveriti, navodi Rojters.

 

 

 

Vojska na ulicama Moskve!

 

 

Pojačane mere bezbednosti u Moskovskoj oblasti

Na području Moskovske oblasti protekle noći su pojačane mere bezbednosti, a situaciju prate agencije za sprovođenje zakona i Federalna služba bezbednosti (FSB), izjavio je guverner te oblasti Andrej Vorobjov.

"Moguće su dodatne provere na putevima u južnom pravcu, s tim u vezi, molim vas da se uzdržite od putovanja ličnim prevozom na jugu Moskovske oblasti, pre svega za granice regiona", napisao je Vorobjov na svom Telegram kanalu.

 

 

 

 

U Rostovu na Donu otkazani svi javni događaji!

Guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev rekao je da su svi javni događaji planirani za ovaj vikend u Rostovu na Donu otkazani. Gradski prevoz u gradu je bio u funkciji, ali su promenjene trase oko centra grada, istakao je na Telegramu.

"Prigradski prevoz iz Azova, Batajska i Aksaija funkcioniše normalno. Postoje privremena ograničenja za Taganrog (lučki grad), kao i za severni smer od Rostova", naveo je.

 

Vagner oborio ruski vojni helikopter?

Prigožin tvrdi da su „vagnerovci“ oborili ruski vojni helikopter koji je napao njihov konvoj, ali o tome za sada nema dokaza. Kao što ne postoji snimak kretanja Vagnerovih stubova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slobodanko

pre 1 godinu

Ratni zločinci ,če se poubijat izmedusobom.Čekaju se Velikosrbski sa Šešeljem i Vučičem na čelu,da i oni sa traktorima dodu u Moskvu.Skupa sa Pink tv,Happy tv i sva redakcija Informera. Srbski narod biče im zahvalan.

Mane

pre 1 godinu

Meni ovo liči na veliku manipulaciju-šahovski potez kojim treba da se eliminišu dve muve.Ne skačite na prvu loptu i sačekajte.Neću da pišem o čemu mislim da se radii jer ne želim nekima da dam povod za razmišljanje.Ipak se svaki komentar objavljen ili neobjavljen prati.

anon

pre 1 godinu

2021: Rusija ima drugu najjacu vojsku na svetu 2022: Rusija ima drugu najjacu vojsku u Ukrajini 2023: Rusija ima drugu najjacu vojsku u Rusiji

Binkić

pre 1 godinu

Šta je ne date komentare.Već vidim kako mijenjate šajkaće i kokarde u prozapadne kape.

Binkić

pre 1 godinu

Šta je Putinovi guzoljupci ne puštate komentare? Jebar će vas sve Stojković u guzicu proruski...spremate se za Moskvu...Ali u kurac i od tamo će vas izbaciti krenite prema Sj Koreji.Kim vas čeka.

Mito

pre 1 godinu

Problem slovenskih naroda je što ima mnogo izdajica i pottkupljivaca, koji zbog ličnog interesa rade protiv svoje zemlje. Sramno.

vladica

pre 1 godinu

Snimak nije ceo, posle 2 sekunde se gledaju dve rakete kako idu prema helikopteru, eksplozija i on se lomi na 2 dela, pogodjen Tunguska pvo sistemom na guseniciama iz kolone vagnera!!!!

Mesar

pre 1 godinu

I sta sad, vagnerovci kod Rostova zaplenili vojno skladiste sa nuklearnim taktickim oruzijem, granatama za orudje 2S4 Tulipan 240mm i nekoliko takvih samohodnih orudja!!!!!..... Sada ce problem 'sredjivanja" pobune dodatno da se zakomplikuje

DAVIDSON ALBERT

pre 1 godinu

Pozdrav svima, svima onima kojih se to možda tiče, ovdje sam da podijelim opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio svoju financijsku slobodu od g. Davidsona Alberta. Dobio sam njegov kontakt od kolege na poslu i pokušao sam s njim, uvijek ću mu biti zahvalan što mi je pomogao da dobijem osigurani zajam kojim sam riješio svoje financijske probleme. Ako ste zainteresirani za dobivanje kredita, možete ga kontaktirati putem e-pošte: davidsonalbertloan@gmail.com

Perica

pre 1 godinu

Samo se ti zelenski nadaj. Gledaj sada u koju ćeš rupu da se sakriješ ako ima takve rupe!

vasilije

pre 1 godinu

"Nece proliti rusku krv", e nije bas tako, procenjuje se da je poginulo 15-20 ruskih vojnih lica. 8 clanova posade IL-18 koji je oboren, i 7 pilota helikoptera ( srusena 2 Ka-52 Aligator, 1 Mi-35 i 1 Mi-17)...

(VIDEO) RUSIJA NA NOGAMA, SPREMA SE HAPŠENJE PRIGOŽINA?! Peskov jasan, "Putin svestan situacije i preduzima neophodne mere"! FSB: Ovo je poziv na oružanu pobunu"!
Planeta

(VIDEO) RUSIJA NA NOGAMA, SPREMA SE HAPŠENJE PRIGOŽINA?! Peskov jasan, "Putin svestan situacije i preduzima neophodne mere"! FSB: Ovo je poziv na oružanu pobunu"!

Šta se dešava sa Prigožinom, velika je enigma. Telegram kanali u Rusiji celo veče govore o državnom udaru. Portparol Kremlja Dmitrioj Peskov navodi da je "Putin svestan situacije koja se odvija oko Prigožina i da se preduzimaju sve neophodne mere", prenosi TASS. Na Telegram grupama širom Rusije, govori se čak i o potencijalnom hapšenju Prigožina.

23.06.2023

22:33

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija