• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

27.06.2023

07:44 >> 10:51

FSB: GOTOVO JE! UKRAJINCI SE ZAGLIBILI! ŠEF VAGNERA SLETEO U MINSK?! Ruski marinci digli u vazduh konvoj NATO tehnike! Rusi grme nad Baltikom!

EPA/Reuters

Vesti

FSB: GOTOVO JE! UKRAJINCI SE ZAGLIBILI! ŠEF VAGNERA SLETEO U MINSK?! Ruski marinci digli u vazduh konvoj NATO tehnike! Rusi grme nad Baltikom!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 489. dan.

FSB zatvorio slučaj oružane pobune Vagnera

Federalna služba bezbednosti zatvorila je slučaj oružane pobune u Rusiji, saopštila je pres-služba FSB.

„Tokom istrage krivičnog postupka, koji je 23. juna pokrenulo istražno odeljenje FSB Rusije prema članu 279 Krivičnog zakonika Rusije zbog oružane pobune, utvrđeno je da su njeni učesnici obustavili akcije, direktno usmerene na izvršenje krivičnog dela. Uzimajući u obzir ove i druge okolnosti koje su od značaja za istragu, istražni organ je 27. juna doneo rešenje o okončanju krivičnog postupka“, saopštila je Služba bezbednosti.

Foto: epa

 

Ovako su ruski marinci uništili američko oklopno vozilo!

 

Avijacija, minska polja, loše vreme...

Napadi ruske avijacije, minska polja i loše vreme ometaju napredovanje Oružanih snaga Ukrajine, piše Politiko.
Kijevske vlasti priznaju da bi volele da se kontraofanziva odvija brže.
▪Prema ekspertima koje citira list, uprkos obuci i pomoći Zapada, ukrajinske snage se neće boriti na isti način kao snage NATO-a.
▪SAD i Evropa pozivaju Ukrajinu da se kreće brže i aktivnije na liniji fronta, ali ruske trupe su podigle nekoliko linija odbrane kroz koje ukrajinske oružane snage ne mogu da probiju.

 

PRIGOŽIN SLETEO U BELORUSIJU?! Dva dana se nije znalo gde je šef Vagnera, sada su dva aviona stigla Minsk!

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin

Marinci digli u vazduh konvoj NATO tehnike!

Pripadnici 40. brigade marinaca ruske Pacifičke flote digli su u vazduh konvoj strane vojne tehnike koju su ukrajinske trupe prebacivale u pravcu Južnodonjeca.

 

NA DAN POBUNE VAGNERA AMERIKANCI JAVILI U KIJEV: DA VAM NIJE PALO NA PAMET! Šokantna tvrdnja CNN, SAD preko poverljivih kanala poslale jasnu poruku!

 

Zelenski obišao prve pozicije ukrajinskih trupa u pravcu Berđanska

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obišao je u ponedeljak prve pozicije ukrajinskih trupa u pravcu Berđanska.

 - Frontalni položaji ukrajinskih trupa u pravcu Berđansk. Veoma je važno biti ovde danas. Posebno mi je drago što mogu da pozdravim 3. bataljon Odvojene predsedničke brigade Hetmana Bogdana Hmeljnickog Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine - napisao je Zelenski na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

On je zahvalio pripadnicima vojske što su branili Ukrajinu, borili se za njenu nezavisnost i slobodu, i „slobodu za svakoga od nas“.

- Čuvajte se. Ako spasite svoje živote, spasićete Ukrajinu - poručio je Zelenski.

 

 

 

SAD: Nova je stvar...


SAD neće spekulisati o motivima šefa paravojne formacije 'Vagner' Jevgenija Prigožina za podsticanje oružane pobune u Rusiji tokom vikenda, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler, ocenivšti da je potez Prigožina ''značajan korak''.

- (Predsednik Rusije) Vladimir Putin je taj koji je podigao bauk 1917. godine, a ne neko drugi, niti bilo ko iz vlade Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Miler na brifingu za štampu, dodajući da nije upoznat sa bilo kakvim kontaktom Vašingtona sa, kako je naveo, režimom beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka po tom pitanju, prenosi Si-En-En.

Miler je naveo da nema procenu Prigožinove lokacije ili rasporeda Vagnerovih snaga u Ukrajini ili negde drugde, napominjući da situacija u Rusiji ostaje "dinamična".

On je potez Prigožina ocenio "značajnim korakom", jer, kako je naveo, novost je što je došlo do direktnog osporavanja liderstva ruskog predsednika. 

- Nova je stvar videti Jevgenija Prigožina kako direktno dovodi u pitanje razloge za ovaj rat i poručuje da je rat vođen u suštini na laži, što je nešto što smo i sami ranije govorili, ali sigurno nismo čuli tako nešto od zvaničnika iz Rusije ranije - rekao je Miler. Kako je dodao, nejasno je kakve će biti krajnje implikacije onoga što se dogodilo na aktivnosti i interese Sjedinjenih Američkih Država.

Prvi put posle pokušaja pobune u Rusiji, javnosti su se obratili ruski predsednik Vladimir Putin i osnivač paravnoje grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin.

 

 

 

OVAKO PUTIN HOĆE DA SLOMI AMERIKU?! KINEZI JASNI, POKRENUO JE "KUBANSKI PLAN"! Zapadu saopštene veoma zabrinjavajuće vesti, ako mu ovo uspe...

 

Mala Tokmačka, ruski izbori tvrde da su uništena još dva "bredlija":

 

 

 

Rusija sprovodi vojne vežbe iznad Baltičkog mora

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da sprovodi taktičke vojne vežbe iznad Baltičkog mora, da bi proverilo spremnost borbenih aviona, kao i pilota za izvođenje specijalnih zadataka.

- Posade Su-27 (borbenih aviona) Baltičke flote pucale su iz vazdušnog oružja na krstareće rakete i lažne neprijateljske avione - saopštilo je ministarstvo na Telegramu.

Ministarstvo je saopštilo i da su, osim usavršavanja veština, posade borbenih aviona na

 

Maročko: Napad hemijskom municijom!

Oružane snage Ukrajine napale su hemijskom municijom položaje ruske vojske kod Soledara (DNR), saopštio je penzionisani potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na izvore na liniji fronta.

On je dodao da stručnjaci sada utvrđuju vrstu supstance: „Prilikom detonacije oslobađa se oštar dim koji izaziva peckanje kože, a kada se udiše, ljudi gube svest".

Vazdušna uzbuna u regionu Zaporožja

Vazdušna uzbuna proglašena je jutros u regionu Zaporožja, javlja tamošnje vojno rokovodstvo.

 

BRITANCIMA PREKIPELO, SMUČILA IM SE UKRAJINA?! Narod traži hitan referendum o odnosu prema Rusiji! "Imate šest meseci..."




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija