• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria novosti

27.06.2023

10:44

RUSI RAZNELI AMERIČKO OKLOPNO VOZILO, PA DOŽIVELI ŠOK! "TO JE JADNO!" (VIDEO)

Printskrin

Vesti

RUSI RAZNELI AMERIČKO OKLOPNO VOZILO, PA DOŽIVELI ŠOK! "TO JE JADNO!" (VIDEO)

Podeli vest

Pripadnici 40. brigade marinaca ruske Pacifičke flote zaustavili su konvoj strane vojne tehnike koju su ukrajinske trupe prebacivale u pravcu Južnodonjeca.

 

Na snimku koje je objavilo Ministarstvo odbrane RF vidi se kako američko blindirano vozilo Oškoš, koji je predvodio grupu, raznosi mina. Ovo razbija formaciju, neprijateljska oprema pada u zamku, a mnogi ukrajinski vojnici beže.

- Mina je raznele opremu. Posada je istrčala i počela da beži - objasnio je ruski marinac "Lavrik".

Iz neposredne blizine snimljeno je pogođeno američko oklopno vozilo. Dva točka su mu izbušena, vidljiva su oštećenja od gelera. Takva oklopna vozila se najčešće koriste za desant pešadije, mogu da se koriste i za transport municije.

Komandir tenkovske čete, heroj Rusije kapetan Ruslan Kurbanov, pomogao je da se američko oklopno automobil izvuče sa borbene linije, proučavao je automobil i, kako kaže, nije bio impresioniran.

- Tako je jadno. Imaju elektronsku opremu. Kada udari geler auto prestaje da se pali - rekao je on.

Kurbanov je dodao da su skoro sva britanska vozila na točkovima opremljena vazdušnim ogibljenjem, čiji jastuci takođe otkazuju pri udaru gelera. Zarobljenu opremu Rusi koriste ili za svoje potrebe ili je šalju na dalje proučavanje.

 

 

 

ŠOkoš je lako oklopljeno patrolno vozilo (JLTV) napravljeno na zahtev oružanih snaga SAD, kao zamena za vozila tipa Hamvi i više vrsta vozila otpornih na mine i dejstva iz zasede MRAP.

Vozilo služi za transport ljudi i materijala, izviđanje, patroliranje, specijalna dejstva, a može da bude i platforma za različite vrsta naoružanja i specijalne opreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

ovaj video je dokaz da rusi nisu ni jedan Bradley niti Leopard 2 zarobili :D našli jedna oštećen MRAP i plaze po njemu kao da su našli svemirski brod :D

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca
Dom i porodica

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Svet je stao i suze su pošle kada je poslednjeg dana avgusta 1997. godine objavljeno da je najvoljenija princeza svih vremena Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Mnoge polemike su se tada otvorile, počev od njenog ljubavnog života, odnosa sa kraljevskom porodicom do testamenta koji je ostavila iza sebe i naslednika.

22.08.2024

16:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija