• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2023

09:22

PRIGOŽIN SLETEO U BELORUSIJU?! Dva dana se nije znalo gde je šef Vagnera, sada su dva aviona stigla na vojni aerodrom kod Minska!

Reuters/AP

Vesti

PRIGOŽIN SLETEO U BELORUSIJU?! Dva dana se nije znalo gde je šef Vagnera, sada su dva aviona stigla na vojni aerodrom kod Minska!

Podeli vest

Poslovni avion osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina doleteo je iz ruskog grada Rostova na Donu u Belorusiju, a drugi avion je tamo stigao iz Sankt Peterburga, preneo je nezavisni medij Beloruski Hajun, pozivajući se na podatke Flight Radara.

Avion Jevgenija Prigožina sa registarskim brojem RA-02795 sleteo je u vazdušnu bazu Mačulišči kod Minska u 7.40 časova, piše Index.hr.

Još jedan avion je stigao iz Rusije: biznis mlaznjak BAe 125-800B sa registarskim brojem RA-02878 poleteo je iz Sankt Peterburga i sleteo u vazduhoplovnu bazu Mačulišči u 07:58.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je sinoć da su postupci ruskih službi, zdrav razum većine pripadnika Vagnera i „patriotski duh građana Rusije“ presudni u suzbijanju pobune koju je predvodio Prigožin protiv Ruskog vojnog rukovodstva. Ponudio je Vagnerovima nekoliko opcija – pridruživanje ruskoj vojsci, odlazak u porodice ili odlazak u Belorusiju.

Ruski mediji: Prigožin je već bio u Minsku

Mediji javljaju da se dva dana nije znalo šta je sa Prigožinom, a juče je ruski portal lenta.ru, pozivajući se na Telegram kanal Brief, objavio da je osnivač Vagnera već viđen u Minsku, u hotelu Grin Siti sa tri zvezdice na periferiji grada.

U samom hotelu nisu mogli da potvrde da je Prigožin odseo kod njih, pozivajući se na poverljivost informacija o gostima. Takođe su pojasnili da nemaju luksuzne sobe, a najskuplja opcija smeštaja je soba „poboljšane” kategorije koja košta 180 beloruskih rubalja (oko 65 evra) po noći.

Ranije je saopšteno da su Vagnerovi centri za regrutaciju u Rusiji nastavili sa radom. Dopisnik TASS-a javlja da su posteri koji promovišu pridruživanje Vagneru ponovo postavljeni nakon što su uklonjeni u subotu tokom nereda. U ruskim opozicionim medijima pojavila se informacija da je Belorusija počela da gradi kampove za Vagnerove borce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija