• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

03.07.2023

10:21

(VIDEO) Rusi slamaju ofanzivu Kijeva! Ukrajinci kroz šumu krenuli na Soledar, otkrio ih dron, a onda...

Printscreen/Telegram/Deep State

Vesti

(VIDEO) Rusi slamaju ofanzivu Kijeva! Ukrajinci kroz šumu krenuli na Soledar, otkrio ih dron, a onda...

Podeli vest

Pripadnici Južne grupe snaga sprečili su pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da izvrše ofanzivu kod Soledara u DNR, saopštio je za komandant artiljerijske jedinice 200. brigade.

On je naveo da su dronovi otkrili kretanje ukrajinskih snaga i da je nakon toga na njih pucano. Grupa od 50 vojnika uništena je skoro 80 odsto.

- Bespilotna letelica otkrila je neprijateljsko napredovanje, zauzevši početno područje za ofanzivu korišćenjem šume kao zaklona. Neprijatelj je poslao trupe na tu poziciju kako bi rano ujutru krenuo u ofanzivu, međutim, otkriveni su na vreme i na njih je otvorena vatra. Otprilike je uništeno 80 odsto grupe koju je činilo oko 50 ukrajinskih vojnika - objasnio je ruski komandant..

Nekoliko sati kasnije otkrivena je druga grupa ukrajinske vojske od 20-tak ljudi koja se kretala bliže Soledaru za ofanzivu u prvom ešalonu. I ova grupa je uništena, dodao je on.

 

 

Grupacija oružanih snaga „Jug“ na donjeckom pravcu tokom jučerašnjeg dana je odbila 11 napada Oružanih snaga Ukrajine , uništivši do 360 ukrajinskih vojnika, 22 komada opreme i dva skladišta municije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija