• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.07.2023

20:38

Varšava ucenila Ukrajinu - Ima da ih nađete! Prigožin ima rak? Zelenskog čeka sudbina Musolinija

Tanjug/AP

Vesti

Varšava ucenila Ukrajinu - Ima da ih nađete! Prigožin ima rak? Zelenskog čeka sudbina Musolinija

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 505. dan.

Zelenski će završiti kao Musolini

Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekregor nakon jučerašnjeg NATO samita izneo je svoju prognozu za sudbinu ukrajinskog predsednika Zelenskog u kojoj smatra da se neće slavno završiti.

Nuklearni rat sa Rusijom

U Sjedinjenim Državama stručnjaci su modelirali scenario nuklearnog rata sa Rusijom. Ako verujete rezultatima, ljudi će se suočiti sa decenijama gladi i bez Sunca.

Putin: Rusija može da se povuče iz crnomorskog sporazuma o žitu

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija može da se povuče iz sporazuma o crnomorskom žitu dok druge strane ne ispune svoja obećanja. Sporazum koji omogućava bezbedan izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka ističe sledećeg ponedeljka. Moskva je više puta pretila da ga neće produžiti zbog aspekata njegove primene koji utiču na ruski izvoz. Putin je na državnoj televiziji rekao da je Rusija u kontaktu sa UN po tom pitanju.

Prigožin ima rak?

Vođa Vagnera Jevgenij Prigožin je možda odlučio da pokrene svoju iznenadnu pobunu u Moskvi nakon dijagnoze raka jer "nije imao šta da izgubi", tvrde upućeni.

Varšava ucenila Ukrajinu - Ima da iha nađete

Kijev: Tri osobe su poginule u ruskim napadima širom Ukrajine

Muškarac u 40-im godinama poginuo je tokom granatiranja Orihova u južnom regionu Zaporožja, rekao je guverner Jurij Malaško. U ruskom granatiranju poginuo je i 60-godišnji stanovnik sela Popivka u severnom regionu Sumi, saopštilo je glavno tužilaštvo. Ranije danas, nakon granatiranja sela Mikilske u Hersonu, ubijena je 85-godišnja žena, rekao je guverner regiona Oleksandr Prokudin.

Italija se naoružava

Rusi u avgustu kreću u ofanzivu

Putin je zakasnio tri sata na govor u Moskvi

Ruski predsednik Vladimir Putin zakasnio je tri sata na govor na Tehnološkom forumu u Moskvi. Ovo je prvi put da je Putin održao javni govor od konferencije NATO-a u Viljnusu. Kako prenosi ruski državni medij TASS, očekuje se da će Putin održati prilično dugačak govor.


Kad drugi ispune obećanje i mi ćemo! Putin: Rusija bi se mogla povući iz crnomorskog sporazuma o žitu

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas rekao da bi se Rusija mogla povući iz crnomorskog sporazuma o žitu dok druge strane ne ispune svoja obećanja. Sporazum koji omogućuje siguran izvoz ukrajinskih žitarica iz crnomorskih luka ističe sledećeg ponedeljka.

Moskva je u više navrata zapretila da ga neće produžiti zbog aspekata njegovog sprovođenja koji utiče na ruski izvoz. Putin je na državnoj televiziji rekao da je Rusija u kontaktu s UN-om po tom pitanju. 

 

Kijev: U ruskim napadima širom Ukrajine ubijeno troje ljudi

- Muškarac u 40-im godinama ubijen je tokom granatiranja Orihiva u južnom regionu Zaporožja - rekao je guverner Jurij Malaško.

Šezdesetogodišnji stanovnik sela Popivka u severnom regionu Sumi takođe je ubijen u ruskom granatiranju, saopštila je kancelarija glavnog tužioca. Ranije danas ubijena je žena (85) posle bombardovanja sela Mikilske u Hersonu, kazao je guverner ove oblasti Oleksandr Prokudin. 

 

Putin dao rok: Do ovog datuma mora da se ispuni važan zadatak!

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahteva da se do 1. septembra ove godine odobri nacionalni projekat o dronovima i uzme u obzir kao prioritet u budžetu za 2024. i planskom periodu do 2026. godine.

On je nazvao fundamentalno važnim da se sistematski sagleda sledeći tehnološki poredak, da se kreiraju industrije i tržišta budućnosti.

U toj logici je izgrađen nacionalni projekat razvoja bespilotnih vazdušnih sistema-  rekao je Putin na Forumu tehnologija budućnosti - prenosi RIA Novosti .

 

"Ovo menja igru!" Stravične bombe iz Amerike stigle u Ukrajinu!

 

Rusija traži garancije!

Potrebno je rešiti pitanje garancija bezbednosti Rusije na njenim zapadnim granicama, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„S obzirom na to da konflikt, čiji se koreni nalaze u državnom prevratu u Ukrajini 2014. godine, ima geopolitičku dimenziju, biće neophodno da se reši i pitanje o garancijama bezbednosti Rusije na našim zapadnim granicama“, rekao je on u intervjuu portalu „Lenta.ru“.

Dodao je da je na to bila usmerena inicijativa koju je pokrenuo predsednik Rusije Vladimir Putin u decembru 2021. godine i koju je Zapad tada arogantno odbio.
Prema rečima Lavrova, stav Rusije prema mogućem regulisanju situacije oko Ukrajine nije pretrpeo kardinalne izmene u proleće 2022. godine kada je postignuto mišljenje da bi Ukrajina trebalo da se vrati neutralnom statusu van bloka, da se odrekne ulaska u NATO i da potvrdi svoj status bez nuklearnog oružja.
„Otvoreni smo za dijalog, ali ćemo se rukovoditi svojim zakonskim interesima i odmeriti pristupe ka mogućem regulisanju situacije na terenu“, dodao je ruski ministar.

 

"Pojava F-16 u Ukrajini biće nuklearna pretnja!"

 

Rusi kontorlišu selo Kleščejevka kod Bahmuta

Ruske snage potpuno kontrolišu selo Kleščejevka kod Artjomovska (ukrajinski Bahmut) u DNR, borci specijalnog odreda Ahmat drže liniju odbrane od njega do Kurdjumovke, rekao je komandant jedinice Apti Alaudinov jutjub-kanalu Solovjov uživo.

Prema rečima Alaudinova, neprijatelj će "nastaviti da baca svoje snage u vatru, ali će na kraju ipak odustati".

Ranije je čečenski lider Ramzan Kadirov najavio premeštanje odreda specijalnih snaga Ahmat na pravac Artjomovsk.

 

 

"Zelenski, o'ladi malo!" Šok na večeri NATO lidera u Vilnjusu, Blumberg: Znate li šta su za stolom rekli ukrajinskom predsedniku?!

 

Kličko: Napad dronovima na Kijev, jedna osoba stradala

Tokom noći u ruskim napadima dronovima na Kijev stradala je jedna osoba, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Kličko je na Telegramu naveo da je telo muškarca pronađeno kada su hitne službe ugasile požar u istorijskom delu prestonice Podilu. 

 

 

Mirovni pregovori počinju u julu?! Hitno oglašavanje Sergeja Lavrova!

 

Još jedan noćni napad dronovima na Kijev!

 

Treći noćni napad dronovima na Kijev zaredom! 

U Darnitskom, Solomenskom, Ševčenkovskom, Obolonskom i Podolskom okrugu grada zabeleženi su udari bespilotnih letelica. Oštećeni su stambeni objekti, ima povređenih, a u Podolskom okrugu poronađeno je telo muškarca, detalji nisu još poznati, navode iz gradske vojne uprave.

 

 

 

 

Osam vazdušnih udara!

Avijacija ruske grupe "Zapad" nanela je osam vazdušnih udara na formacije Oružanih snaga Ukrajine na Kupjanskom pravcu, rekao je šef štampe grupe pukovnik Sergej Zibinski. 

- U toku borbenih dejstava na Kupjanskom pravcu, jurišna i vojna avijacija grupe trupa „Zapad“ izvela je osam vazdušnih udara na koncentraciju ljudstva i vatrene moći jedinica 14. odvojene mehanizovane brigade i 103. odvojene brigade teritorijalne odbrane - rekao je Zibinski.

 

(VIDEO) Ukrajinci jedva uništili ruskog "Terminatora"! Vozilo izdržalo neviđen pakao na frontu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija