• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mk.ru

20.07.2023

09:56

Kijev kopa rovove na severu, znaju šta se sprema?! Vagner upućen na poljsku granicu, oglasilo se ministarstvo odbrane u Minsku!

Tanjug/AP

Vesti

Kijev kopa rovove na severu, znaju šta se sprema?! Vagner upućen na poljsku granicu, oglasilo se ministarstvo odbrane u Minsku!

Podeli vest

Vojnici beloruske vojske, zajedno sa borcima privatne vojne kompanije Vagner, rade zajedničke zadatke na poligonu Brestski u blizini granice sa Poljskom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije na svom telegram kanalu.

Kako navode, zajednička obuka će trajati nedelju dana.

"Oružane snage Belorusije nastavljaju zajedničku obuku sa borcima Vagnera. Jedinice Snaga za specijalne operacije, zajedno sa predstavnicima čete, tokom nedelju dana odrađivaće zadatke borbene obuke na poligonu Brestski", saopšteno je.

Ranije je Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da su borci Vagnera počeli da obučavaju belorusku vojsku. Pre toga, obuka se odvijala na poligonu u blizini grada Osipoviči u regionu Mogilev. Takođe, belorusko ministarstvo odbrane govorilo je o izradi mape puta za planove zajedničkog rada beloruske vojske i Vagnera u bliskoj budućnosti.

Dan ranije je komandant ukrajinskih združenih snaga Sergej Naev obavestio da Ukrajina pojačava delove severne granice zbog dolaska "vagnerovaca" u Belorusiju. On je rekao da je u Černigovskoj oblasti iskopano više od 40 kilometara protivtenkovskih rovova u jednom od pravaca.

Podsetimo, Poljska je 8. jula počela da premešta preko 1.000 vojnika na istok zemlje, izjavio je ministar odbrane Mariuš Blaščak usred sve veće zabrinutosti članice NATO-a da bi prisustvo boraca Vagner grupe u Belorusiji moglo da dovede do povećanja tenzija, prenela je agencija Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija