• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

21.07.2023

07:21

Vazdušna opasnost u Odesi i Nikolajevu! Uskoro obuka Ukrajinaca za F-16! Zelenski: Moramo neutralisati Krimski most!

printscreen

Vesti

Vazdušna opasnost u Odesi i Nikolajevu! Uskoro obuka Ukrajinaca za F-16! Zelenski: Moramo neutralisati Krimski most!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 513. dan

Amerikanci u neverici, šta se dešava sa ofanzivom Ukrajine?! Vašington konačno priznao bolnu istinu!

 

Ambasador Rusije u Varšavi biće pozvan na razgovor u MIP Poljske

 

Ambasador Rusije u Varšavi biće pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Poljske zbog izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o ulozi Sovjetskog Saveza i Josifa Staljina u obnovi poljske državnosti, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

- Staljin je bio ratni zločinac, kriv za smrt stotine hiljada Poljaka. Istorijska istina se ne razmatra. Ambasador Ruske Federacije će biti pozvan u Ministarstvo inostranih poslova - napisao je Moravjecki.
 

(MAPA) Odsudna bitka za Bahmut! Ukrajina nadire ka ključnom naselju, ako padne - Ruse čeka pakao!

 

Vazdušna opasnost u Odesi i Nikolajevu


Vazdušna opasnost objavljena je u Odeskoj i Nikolajevskoj oblasti Ukrajine, sledi iz podataka onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.

 

Pobeda Rusije će šokirati planetu! Američki obaveštajac jasan, kraj rata je bliži nego što mislimo!


Bela kuća: Obuka ukrajinskih pilota za F-16 počinje za nekoliko nedelja

Obuka ukrajinskih pilota za upravljanje američkim lovcima F-16 počeće u narednih nekoliko sedmica, izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

- Ne mogu da kažem tačan datum, ali mogu da kažem da je to pitanje nekoliko sedmica, a ne meseci - rekao je Salivan.
 

 

Pobuna u Ukrajini?! Situacija na ivici pucanja, pukovnik Mekgregor najavio masovnu katastrofu!

 

Ukrajina napala Tokmak

Ukrajinska vojska pokušala je večeras da izvede raketne napade na grad Tokmak u Zaporoškoj oblasti, ali je ruski PVO sistem to sprečio, rečeno je novinarima u hitnim službama regiona.

 

Ukrajina se igra vatrom! Putin žestoko upozorio Zelenskog! "Ako dođu..."


Zelenski: Krimski most je cilj koji mora biti neutralisan

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nazvao je Krimski most ciljem koji mora biti neutralisan.

- Razume se da je to naš cilj. A svaki cilj koji nosi rat, a ne mir, mora biti neutralisan - rekao je Zelenski.

On je, takođe, rekao da je cilj Ukrajine potpuno vraćanje Krima, koji je 2014. godine ušao u sastav Rusije nakon referenduma.

 

Zelenskom se bliži kraj?! Iz Amerike stiglo jezivo upozorenje! "Svestan je šta dolazi..."

 

Erdogan i Zelenski razgovarali o „prehrambenom sporazumu“

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je s ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim o detaljima produžavanja „prehrambenog sporazuma“, saopšteno je iz kancelarije turskog lidera.

„Tokom telefonskog razgovora, koji je održan na molbu Zelenskog, lideri su detaljno razmotrili pitanje o produžavanju važenja sporazuma o crnomorskom žitnom koridoru. Predsednik Erdogan je izjavio da Turska aktivno radi na tome da zavlada mir“, navedeno je u saopštenju.

 

Kritično! Šta spremaju Poljaci?! Putin se hitno oglasio i brutalno zapretio! "Ako napadnu..."

 

UN: Skoro trećina Ukrajine prekrivena ubojnim sredstvima koja nisu eksplodirala

Ubojna sredstva koja nisu eksplodirala pokrivaju skoro trećinu teritorije Ukrajine, izjavila je zamenica generalnog sekretara UN za politička pitanja Rozmari di Karlo na sednici SB UN.

- Nagazne mine će godinama predstavljati opasnost za civilno stanovništvo jer, kako je saopšteno, na skoro trećini teritorije zemlje nalaze se ubojna sredstva koja nisu eksplodirala, nagazne mine i kasetna municija - kazala je ona.

 

"Borelj ima verbalnu dijareju!" Medvedev žestoko izvređao šefa diplomatije EU, pa mu uputio koristan savet!


 

Ankara: Dobili smo detaljna objašnjenja od Moskve u vezi s obustavom „prehrambenog sporazuma“

Šef turske diplomatije Hakan Fidan izjavio je da je Ankara dobila od Moskve detaljna obaveštenja o razlozima za obustavljanje „prehrambenog sporazuma“ i da ulaže napore da se crnomorska žitna inicijativa obnovi.

- 'Prehrambeni sporazum' je važan kada je reč o sprečavanju prehrambene krize. Uz posredovanje predsednika Erdogana i Ujedinjenih nacija ostvarena je crnomorska žitna inicijativa, izrađen je mehanizam za maršrutu i kontrolu brodova. Ozbiljno se trudimo da se obnovi 'prehrambeni sporazum' i zalažemo se za vraćanje Rusije za sto... Tokom razgovora s poštovanim gospodinom Lavrovom dobili smo detaljna objašnjenja o razlozima za stav Moskve - rekao je Fidan.

Prema njegovim rečima, Ankara očekuje da će sadašnja kriza u vezi sa crnomorskom inicijativom biti uskoro prevaziđena, jer će u suprotnom doći do pogoršanja prehrambene situacije u najsiromašnijim zemljama.

 

Ludilo u Kijevu! Zelenski pokrenuo "seču funkcionera", smenjuje sve neposlušne saradnike!

 

UN: Kasetna municija ne sme da se koristi

Saopštenja o tome da je Kijev počeo da koristi kasetnu municiju izazivaju zabrinutost, takva municija ne sme da se koristi, izjavio je portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik.

„Videli smo ta saopštenja, ona veoma zabrinjavaju. I kao što smo i rekli, takva vrsta municije treba da ode u istoriju i ne sme da se koristi“, rekao je Dižarik na konferenciji za novinare.

 

Udarna vest iz Rusije! Strelkovu preti ozbiljna robija, poznato i za šta je optužen! (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram

 

 

Ko je Igor Strelkov? Osvajao Krim i Donbas za Putina, danas o njemu bruji cela planeta!

 

Ministarstvo odbrane Ukrajine obmanuto u vezi s isporukom mina

Ministarstvo odbrane Ukrajine platilo je oko 38 miliona dolara ukrajinskoj firmi za isporuku mina, ali još nije dobilo nijednu, piše u petak izdanje „Ukrajinska pravda“.

„Firma 'Lavovski arsenal' dobila je od Ministarstva odbrane 1,4 milijarde grivni (oko 38 miliona dolara) za isporuku velike partije minobacačke municije kalibra 120 i 82 milimetra, ali odavno je prekoračila rok iz ugovora i nije predala Oružanim snagama Ukrajine nijednu minu“, navodi izdanje.

U tekstu se navodi da je isporuka trebalo da počne u decembru prošle godine i da se potpuno završi do kraja februara 2023. godine.
 

 

Uhapšen Igor Strelkov!

 

Rogov: Pregrupisavanje!

U toku je pregrupisavanje ukrajinskih snaga posle propale ofanzive u Zaporoškoj oblasti, rekao je lider zaporoškog pokreta "Zajedno s Rusijom" Vladimir Rogov.

Ranije je saopšteno da je velika ofanzive ukrajinske vojske uz primenu tenkova zaustavljena u oblasti sela Rabotino.

 

Rusi grme u Crnom moru! Krstareće rakete potopile brod, "područje je izolovano"! (VIDEO)

 

Nemačka isporučila 10 "leoparda"!

Nemačka je isporučila Ukrajini za nedelju dana 10 tenkova "leopard" i preko 3.000 projektila kalibra 155 milimetara, proizlazi iz ažuriranog spiska objavljenog na sajtu nemačkog Ministarstva odbrane. Na spisku, koji se obnavlja jednom nedeljno, unose se podaci o vojnoj pomoći Berlina Ukrajini. Tako se sada može videti da je upisano 10 tenkova "leopard 1 A5", 20 tenkovskih mitraljeza MG3, 1.305 projektila, 2.064 dimnih granata kalibra 155 milimetara i 12 prikolica, četiri oklopna vozila, 16 kamiona "zetros", 10 radara, 100.000 kompleta prve pomoći.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Rez Zelenskog!


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razrešio je danas dužnosti ambasadora te zemlje u Velikoj Britaniji.

U odluci Zelenskog nije naveden razlog za smenu, ali se dodaje da je Vadim Pristajko smenjen i sa mesta predstavnika Ukrajine u Međunarodnoj pomorskoj organizaciji, prenosi Rojters. Britanski "Independent" piše da je Pristajko zaprepastio vlasti u Kijevu nakon što je javno kritikovao Zelenskog.

On je optužio ukrajinskog predsednika za "nezdrav sarkazam" kada je odgovorio britanskom ministru odbrane Benu Volasu koji je rekao da Ukrajina ne bi trebalo da gleda na London i zapadne saveznike kao na "Amazon".

- Ne mislim da je u pitanju zdrava vrsta sarkazma kada predsednik Zelenski kaže 'svako jutro ćemo se buditi i zvati Bena Volasa da mu se zahvalimo'. Mislim da ne treba da pokazujemo Rusima da postoji neki problem između nas. Radimo zajedno, Ben me može nazvati i reći mi šta god želi - rekao je Pristajko za Skaj njuz.

 

 

 

Ruska taktika od sinoć brutalnija, horor kod Odese - "znate li šta gađaju?!"

 

Gađani terminali za žito, dvoje povređeno!

Ruske rakete pogodile su terminale za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u južnoj ukrajinskoj regiji Odesa, pri čemu su dve osobe povređene, saopštio je danas regionalni guverner Oleg Kiper.

"Nažalost, pogođeni su terminali za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u Odeskoj oblasti. Neprijatelj je uništio 100 tona graška i 20 tona ječma", saopštio je on danas na Telegramu, prenosi Rojters.

To je četvrta noć zaredom da Moskva izvodi udare na crnomorsku luku.
 

"Ruska vojska kreće za tri nedelje!" Bivši visoki oficir najavljuje šokantan preokret u Ukrajini, Moskva čeka ovaj potez Zapada!

 

Raketiran hotel sa stranim plaćenicima

Ruske snage uništile su u Nikolajevu hotel u kojem su bili ukrajinski vojnici i strani plaćenici. Hotel se nalazi u blizini brodogradnje u Nikolajevu, a eksplozije su zabeležene i u drugom brodogradilištu povezanom sa proizvodnjom vojnih čamaca i u morskoj luci, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev.

 - U Nikolajevu je pogođeno nekoliko ciljeva. Jedna od njih je hotel Ingul, gde su nacisti bili stacionirani zajedno sa svojim stranim instruktorima - rekao je Lebedev.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija