• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

21.07.2023

12:55

Rusi grme u Crnom moru! Krstareće rakete potopile brod, "područje je izolovano"! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Rusi grme u Crnom moru! Krstareće rakete potopile brod, "područje je izolovano"! (VIDEO)

Podeli vest

Posade raketnih čamaca Crnomorske flote ispalile su krstareće protivbrodske rakete na pomorske mete tokom vežbi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"U skladu sa planom borbene pripreme snaga Crnomorske flote, posada raketnog čamca 'Ivanovec' izvela je bojevo gađanje protivbrodskim krstarećim raketama na brod-metu na poligonu za borbenu pripremu u severozapadnom delu Crnog mora", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da su tokom zajedničkih vežbi brodovi i avioni flote razradili akcije za izolaciju područja privremeno zatvorenog za plovidbu, a takođe su se obučili za zadržavanje broda-napadača.

Prema rečima komandira druge borbene jedinice čamca "Ivanovec", udarna grupa sastojala se od dva takva broda.

U saopštenju se zaključuje da su telemetrijski podaci i video nadzor sa dronova potvrdili da je borbena obuka bila uspešna, a brod-meta je usled raketnog napada uništen.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija