• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

26.07.2023

17:35

U Rusiji robijao zbog tuče s policajcima, na frontu se borio na strani Kijeva! CNN tvrdi: Moskva oslobodila bivšeg američkog marinca ranjenog u Ukrajini

Tanjug/AP LM Otero

Vesti

U Rusiji robijao zbog tuče s policajcima, na frontu se borio na strani Kijeva! CNN tvrdi: Moskva oslobodila bivšeg američkog marinca ranjenog u Ukrajini

Podeli vest

Trevor Rid, koji je prošle godine oslobođen u razmeni zatvorenika, navodno je ranjen dok se borio za Kijev.

Trevor Rid, bivši američki marinac koji je bio u zatvoru u Rusiji zbog napada na policajce i pušten prošle godine u razmeni zatvorenika sa Vašingtonom, navodno je povređen dok se borio kao strani plaćenik za Ukrajinu.

Rid je prevezen u bolnicu u Kijevu nakon što je ranjen i evakuisan je u Nemačku zbog lečenja, javio je u utorak Si-En-En, pozivajući se na neidentifikovanu osobu upoznatu sa ovim slučajem.

- Okolnosti oko Ridove povrede u borbi nisu bile odmah jasne - navodi se u saopštenju, dodajući da je portparol Ridove porodice odbio da komentariše ovu informaciju.

Procenjuje se da se 11.675 stranih dobrovoljaca borilo protiv ruskih snaga od početka operacije u Ukrajini u februaru 2022. godine, prema ruskom ministarstvu odbrane. Oko 900 plaćenika su državljani SAD. Većina stranih boraca pobegla je iz zemlje ili je ubijena, ostavljajući samo oko 2.000 koji se još uvek bore u bivšoj sovjetskoj republici, saopštilo je ministarstvo ranije ovog meseca.

Rid, rodom iz Fort Vorta u Teksasu, koji je tada imao 29 godina, uhapšen je u avgustu 2019. zbog toga što je bio pijan i remetio je javni red i mir. Proglašen je krivim za napad na dva službena lica u policijskom automobilu i doveo im živote u opasnost. Rid je navodno zgrabio policajca za ruku dok su ga privodili, zbog čega je automobil skrenuo. Osuđen je na devet godina zatvora, 2020. godine.

- Vaš momak, marinac – on je samo pijanac i stvara probleme - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin za En-Bi-Si Njuz u intervjuu 2021.

- Kao što se ovde kaže, on se suprotstavio i krenuo da se bije. Između ostalog, on je udario policajca - dodao je tom prilikom Putin.

Rid je pušten na slobodu u aprilu 2022. godine prilikom zamene zatvorenika za Konstantina Jarošenka, ruskog pilota koji je služio 20-godišnju kaznu u Konektikatu nakon što je uhapšen u Liberiji zbog navodne zavere za šverc kokaina u SAD.

Bivši marinac je navodno štrajkovao glađu dok je bio u ruskom pritvoru i tvrdio je da je povređen. Rid je rekao za Ej-Bi-Si Njuz nakon što je pušten na slobodu da je njegova težina pala na 59 sa 69 kilograma i da je iskašljao krv tokom boravka u zatvoru. Bio je student i bio je u poseti svojoj ruskoj devojci u Moskvi u vreme hapšenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija