• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

28.07.2023

08:18

Žestoke borbe kod Kleščejevke! Napadnuta zgrada SBU u Dnjepropetrovsku! Poginuo čuveni ruski komandant!

Tanjug/AP

Vesti

Žestoke borbe kod Kleščejevke! Napadnuta zgrada SBU u Dnjepropetrovsku! Poginuo čuveni ruski komandant!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 520. dan.

Nemačka klizi iz kandži Amerike! Alternativa nudi saradnju Putinu, sve miriše na veliki preokret!

 

Francuski laki tenk na točkovima prikazan u Marijupolju

 

 

 

 

Strašan udarac za Ruse! Komandant čuvenog bataljona poginuo kod Bahmuta, krv se lije za svaki metar!

Foto: printscreen

 

 

 

Svet je stao, stigla udarna vest iz Ukrajine! Zelenski: Eksperti nam spremaju teške odluke!

 

 

Žestoke borbe na bokovima Bahmuta kod Kleščejevke

 

 

 

 

 

(VIDEO) Gde ćeš biciklom na Rusiju?! Ukrajinci stigli do zmajevih zuba u Zaporožju, a tamo ih sačekao pravi pakao!

Foto: Printscreen

 

 

 

Spaliće celu planetu! Nemci digli svet na noge, monstruozan plan Amerike vodi čovečanstvo na ivicu provalije!

 

 

Oštećena zgrada SBU

Zgrada uprave Obaveštajne službe Ukrajine (SBU) u Dnjepropetrovskoj oblasti oštećena je u večerašnjoj eksploziji, javljaju ukrajinski mediji.

 

 

 

 

 

Amerikanci će pasti u nesvest kad ovo vide! Pao dogovor Putina i afričkih zemalja, kreću ogromne globalne promene!

 

Vazdušna opasnost na celoj teritoriji Ukrajine

 

 

 

 

Ameri u neverici! Gde su bili Putin i Prigožin tokom puča u Nigeru?! Rusija više ne bira sredstva, Zapad na udaru širom planete!

 

Momenat pada ukrajinskog projektila na Donjeck

 

 

 

 

(VIDEO) Šta pokušavaju Ukrajinci?! Raketama S-200 tuku po Rusiji, objavljeni snimci snažnih udara!

Foto: printscreen Twitter

 

 

 

Što je Kijevu ovo trebalo?! Rusi pokreću žestoku odmazdu zbog Moskve i napada na azovsku luku!

 

 

Lihačov: Zaporoška nuklearka bezbedna

 

Zaporoška nuklearna elektrana je apsolutno bezbedna, rekao je generalni direktor ruske korporacije „Rosatom“ Aleksej Lihačov.

- Juče je misija IAEA pregledala čitavu teritoriju elektrane. Izmerila je i radijaciju koja je u normalnim vrednostima. Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima Ruske garde i Oružanih snaga Rusije osigurati bezbednost Zaporoške nuklearke - rekao je on.
 

 

Opa! Zapad ima čega da se plaši! Novi detalj iz ugovora Vagnera ulio strah u kosti NATO paktu!

 

"Rajnmetal" obučava Ukrajince

 

Nemački odbrambeni koncern „Rajnmetal“ trenutno obučava Ukrajince da popravljaju tenkove „leopard“ i namerava da za nekoliko nedelja počne sa popravkama na teritoriji Ukrajine, rekao je šef koncerna Armin Paperger za „Špigl“.

- Sada obučavamo Ukrajince u Nemačkoj za taj posao. Želimo da počnemo sa radom posle letnje pauze - dodao je on.
 

 

(VIDEO) Ukrajinci slave! Spržen moćni ruski "Solncepek", dron razneo termobarične rakete u paramparčad!

Foto: printscreen

 

 

(VIDEO) Rusi u šoku! Otkriveno čime je Ukrajina izazvala stravičnu eksploziju u ruskom gradu!

 


Brifing Ministarstva odbrane Rusije

- Ukrajinske snage su u južnodonjeckom pravcu za dan izgubile skoro 300 vojnika i pet tenkove nemačke i francuske proizvodnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, odbijeni su svi napadi protivnika u Zaporoškoj oblasti i u tom pravcu je likvidirano do 180 ukrajinskih vojnika.

- U vremevskom pravcu odbijen je napad brigade marinaca ukrajinske vojske. Likvidirana je grupa diverzanata, a ukrajinske snage su izgubile do 110 vojnika.

- Ruske snage su u krasnolimanskom pravcu za dan odbile četiri napada protivnika u području mesta Červona Dibrova u LNR. Likvidirano je do 90 ukrajinskih vojnika.

- U donjeckom pravcu je odbijeno sedam napada, likvidirano je preko 260 ukrajinskih vojnika. Sprečena je rotacija ukrajinskih jedinica u području mesta Kleščejevka.

- U svatovskom pravcu u području mesta Sergejevka u LNR zauzeto je nekoliko ukrajinskih uporišta. Ruske snage su napredovale 1,5 kilometar u dubinu odbrane protivnika.

- U kupjanskom pravcu motorizovane snage su nastavile ofanzivne akcije zapadno od Kuzemovke u LNR i učvrstile su se na povoljnim položajima. Gubici ukrajinskih snaga su preko 30 vojnika, sedam jedinica naoružanja i tehnike.

- U hersonskom pravcu likvidirano je do 20 ukrajinskih vojnika i dva vozila.

- Pogođeno je pozadinsko komandno mesto ukrajinske grupe „Soledar“, terensko komandno mesto 10. armijskog korpusa Oružanih snaga Ukrajine.

- U području mesta Žitlovka u LNR ruske snage su izvele napad na protivnika i napredovale u dubinu njegove odbrane tri kilometra.

- Ruske snage PVO uništile su dva projektila „hajmars“ i 17 ukrajinskih dronova.
 

 

(VIDEO) Strava i užas u Rusiji! Raketom pogođen grad na Azovskom moru, eksplozija izazvala ogromno razaranje!

Foto: Printscreen Twitter

 

 

 

(VIDEO) Nestvarne scene kod Bahmuta! Rusi moćnim "gradom" zbrisali Ukrajince sa lica zemlje!

 


Napeto u vremevskom pravcu

Ruska vojska kontroliše situaciju u vremevskom pravcu, dok ukrajinska vojska nastavlja sa pokušajima da očuva svoje položaje u severozapadnom delu sela Staromajorsko, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

Takođe je rekao i da je situacija napeta i da protivnik trpi značajne gubitke.
 

 

Putin sprema kontranapad?! Amerikanci saopštili najgore moguće vesti Ukrajini!

 

 

Niču spomenici borcima Vagnera

Memorijali posvećeni palim vojnicima Vagnerovog PMC-a nastavljaju da se otvaraju širom Rusije. Sada su se spomenici pojavili na grobljima u Novosibirsku i Balašihi kod Moskve.

 

 

 

 

Zelenski pogodio Rusiju u srce, potpisao je šokantan dokument - ovo mu neće oprostiti!

Foto: EPA

 

 

Ruska vojska odbila sve napade u Zaporožju!

Ruska vojska je odbila sve napade nadmoćnijih snaga Ukrajine u Zaporožju, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF. Oružane snage Rusije uspele su da unište do 180 ukrajinskih vojnika i pet zapadnih tenkova.

 

Napali Tokmak kasetnom municijom!

Ukrajinska armija je u tri navrata granatirala grad Tokmak u Zaporožju koristeći kasetnu municiju, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

Kako je rekao, usled napada zapalila se jedna kuća i poginula je žena, dok je još jedan civil ranjen.

 

Vazdušna opasnost u Brjanskoj oblasti poleteo Tu-22m3!

Vazdušna opasnost u velikom delu Ukrajine, osim na jugu i zapadu. Vazduhoplovstvo upozorava na opasnost od raketa u ovim regionima. Tu-22m3 je poleteo u Brjanskoj oblasti.

 

Sahranjen ratni reporter Žuravljov

Rostislav Žuravljov, ratni reporter ruske agencije RIA novosti, sahranjen je danas u Jekterinbugru, uz zvuke ruske himne.

 

 

Sprečen napad dronovima na Moskvu

Ruske PVO snage sprečile su novi napad kijevskog režima na Moskovsku oblast, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin. Napad je izveden dronovima koji su oboreni pre nego što su doleteli do svojih meta, naveo je on i dodao da u napadu niko nije stradao i nije načinjena nikakva materijalna šteta.

Oglasilo se i Ministarstvo odbrane RF.

"Sistem protivvazdušne odbrane sprečio je napad dronom na oblast Moskve. Jutros je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte u Podmoskovlju. Bespilotna letelica je uništena protivvazdušnom odbranom", saopštilo je ministarstvo.

 

Odbijeno nekoliko napada u Južno-donjeckom pravcu

Ruska vojna grupacija „Istok“ odbila je više napada ukrajinskih snaga u Južno-donjeckom pravcu, izjavio je načelnik pres centra Oleg Čehov. Ruske snage su preciznom artiljerijskom paljbom nanele velike gubitke ukrajinskoj vojsci, pojasnio je on i dodao da je likvidirana i jedna izviđačka grupacija ukrajinskih snaga na severozapadu Ševčenka.

 

SAD šalju stare "abramse"

 

Sjedinjene Države ubrzavaju isporuku tenkova "abrams" Ukrajini, piše Politiko.

Oni će stići u septembru, rekli su novinama izvori upoznati sa ovim pitanjem. Ranije su rokovi bili nejasniji (navedeno je da se tenkovi očekuju na jesen).

Najpre će vozila biti isporučena u Nemačku, zatim na ratište. Međutim, reč je o starom modelu M1A1. Bilo bi potrebno godinu dana da se isporuči moderniji model A2, piše list. Ubrzanje je povezano sa povećanjem intenziteta bitaka.

Početna serija će se sastojati od šest do osam tenkova, rekao je zvaničnik iz industrije i pomoćnik iz Kongresa. Ukupno, SAD planiraju da pošalju 31 tenk, što odgovara ukrajinskom bataljonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!
Ostali sportovi

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić plasirao se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini R5 (klasa SH2), vazdušna puška, 10 metara, ležeći stav, miks.

01.09.2024

13:30

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija