• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.08.2023

12:24

(VIDEO) Svet u čudu gleda ovaj snimak! Ruski tenk razorio celu oklopnu kolonu Ukrajine, Kremlj nagradio hrabru posadu!

Reuters/shutterstock

Vesti

(VIDEO) Svet u čudu gleda ovaj snimak! Ruski tenk razorio celu oklopnu kolonu Ukrajine, Kremlj nagradio hrabru posadu!

Podeli vest

Ruski tenk uspeo je da porazi čitavu ukrajinsku oklopnu četu sa NATO opremom, a snimak nestvarne borbe munjevito se proširio društvenim mrežama.

Snimak je došao čak i do vrha ruske države, a iz Kremlja su najavili veliku nagradu za hrabru posadu tenka T-72B3, kodnog imena "Aljoša".

- Kremlj je pregledao snimak u kojoj se posada ruskog tenka „Aljoša“ uspešno suočava sa 8 neprijateljskih vozila. Ovo je herojstvo, profesionalizam, jedinstvena situacija koja se može analizirati u udžbenicima, i sa velikom dozom samopouzdanja možemo reći da će posada tenka biti nagrađna - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ministar odbrane Sergej Šojgu je još u junu uručio priznanje posadi tenka za hrabrost i herojstvo u odbijanju napada oklopne grupe Oružanih snaga Ukrajine. 

Na snimku se može videti kako se osam ukrajinskih oklopnih vozila drsko i samouvereno kreću u napad. Ispred konvoja su 2 tenka (teško je utvrditi da li su nemačke ili sovjetske proizvodnje), a iza njih – 6 američkih oklopnih transportera MaksPro sa ljudstvom.

Konvoj se jasno kretao putem koji su ukrajinski saperi pokušali da raščiste preko noći. Ruski vojni izviđači su to videli, ali nisu dirali sapere. Znali su smo da se takvo deminiranje ne dešava slučajno, već da će tehnologija ići ovim putem.

I tako, nakon povlačenja ukrajinskih sapera, postavljene su nove mine – „iznenađenja“. A kilometar od nagaznih mina rusi su ostavili su tenk T-72B3 u zasedi.

Prvi koji su čuli zvuk neprijateljskih motora bili su ruski operateri dronova, koji su navodili artiljerijsku vatru u susednom području. Na snimku se čuje alarmantan glas:

- Tražim, idemo. Dva tenka, šest oklopnih vozila… A tu imamo Aljošu…

Po svemu sudeći, nisu očekivali da će Oružane snage Ukrajine napasti sa tako jakom grupm.

Ali minske zamke su radile savršeno – nagazne mine su raznele 2 oklopna vozila. A onda je dron snimio kako je ruski T-72B3 „Aljoša“ jurio u susret neprijateljskoj koloni i pucao na prva 2 tenka u pokretu. Zatim je manevrisao i uništio još 2 američka oklopna transportera.

Tada je "Aljoši" u pomoć pritekao još jedan ruski T-72B3. Zajedno su nastavili da tuku neprijateljsku kolonu.

Kao rezultat toga, ruski tenkisti su uništili svih 8 oklopnih vozila i oko 50 vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

Ceo snimak neverovatne borbe ruskog tenka sa oklopnom kolonom ukrajinskih snaga možete pogledati na snimku ispod:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija