• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

14.08.2023

17:17

Putinova poruka važna i za Srbiju! Ruski lider obratio se svetu sa foruma Armija-2023!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Putinova poruka važna i za Srbiju! Ruski lider obratio se svetu sa foruma Armija-2023!

Podeli vest

Moskva je otvorena za ravnopravnu saradnju u oblasti odbrane sa svim narodima koji žele da zaštite svoje interese, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u video obraćanju učesnicima foruma Armija-2023.

- Rusija je otvorena za produbljivanje ravnopravnog tehnološkog partnerstva i saradnje u oblasti odbrane sa drugim zemljama, odnosno sa svima onima koji nastoje da zaštite svoje nacionalne interese i svoj samostalni put razvoja i smatraju da je ključno uložiti zajedničke napore za izgradnju sistema ravnopravne i nedeljive bezbednosti koja bi pouzdano štitila svaku zemlju - istakao je Putin.

Ruski lider je istakao da je forum dobio priznanje kao jedna od najvećih svetskih izložbi napredne vojne opreme, dajući značajan doprinos razvoju višestranih veza Rusije sa drugim zemljama.

Putin je izrazio uverenje da će strane delegacije koje učestvuju na forumu Vojska 2023 imati veoma zanimljiv i naporan program. On je naglasio da je 1.500 ruskih kompanija predstavilo preko 28.500 vojnih dobara u Patriotskom parku kod Moskve.

Ruski predsednik je takođe napomenuo da je poslovni program foruma, koji će uključivati 250 događaja, posvećen načinima diversifikacije odbrambene industrije i razvoju tehnologija veštačke inteligencije. 

- Rusija ima mnogo da ponudi u ovim perspektivnim oblastima. Naše tržište robe koja uključuje tehnologije veštačke inteligencije svake godine raste. Takođe nam je drago što vidimo sve veći broj stranih odbrambenih kompanija koje učestvuju na forumu. Prošle godine su se predstavila 32 preduzeća ovde, a ove godine broj je 82 - precizirao je Putin.

On je istakao da je Rusija odlučna da aktivno radi na postojećim saradničkim vezama i stvara nove odnose zasnovane na dugogodišnjem uspešnom iskustvu uzajamno korisnih partnerstava.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija