• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.08.2023

13:27

Pada front? Ukrajinci Harkov prepuštaju Rusima! Američki obaveštajac tvrdi: Ne mogu da obuzdaju juriš, moraju da beže

AP/Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

Pada front? Ukrajinci Harkov prepuštaju Rusima! Američki obaveštajac tvrdi: Ne mogu da obuzdaju juriš, moraju da beže

Podeli vest

Ukrajinska vojska počela je da se povlači kod Harkova zbog udara ruskih snaga, rekao je bivši agent CIA Lari Džonson u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

- Sada je Rusija pokrenula ofanzivu kod Harkova i vrši ozbiljan pritisak na frontu. Ukrajina evakuiše stanovništvo, a vojska Ukrajine se povlači - rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, Kijev nema dovoljno naoružanja i municije da obuzda ovakav juriš. Osim toga, ukrajinska vojska nema neophodan broj artiljerije i protivraketnih odbrambenih sistema za nastavak borbi, rekao je Džonson.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da vojska nastavlja ofanzivu u pravcu Kupjanska. Kako je precizirano u odeljenju, jurišni odredi Zapadne grupe snaga poboljšali su položaj duž linije fronta.

Početkom avgusta Ministarstvo odbrane objavilo je oslobađanje sela Novoselovskoe u pravcu Kupjanska. Šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je 8. avgusta da je ruska vojska poslednjih dana oslobodila još pet naselja u regionu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija