• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.08.2023

07:30

Neverovatno! Koju igru igraju Ameri?! Putinu i Zelenskom nude nešto apsolutno neprihvatljivo za obe strane!

Tanjug/AP

Vesti

Neverovatno! Koju igru igraju Ameri?! Putinu i Zelenskom nude nešto apsolutno neprihvatljivo za obe strane!

Podeli vest

Na Zapadu osmišljavaju različite varijacije potencijalnog mirovnog sporazuma između Kijeva i Moskve, ali ni jedan od njih neće zadovoljiti ni Rusiju niti Ukrajinu, piše danas "Volstrit džornal".

- Neki zapadni zvaničnici osmišljavaju grandiozne planove o kraju rata, ali oni ne odgovaraju ciljevima ni Kijeva ni Moskve - navodi američki list.

U isto vreme, "Volstrit džornal" ne vidi da je Ukrajine može da osvoji teritorije koje smatra svojim u bliskoj budućnosti, a razlog za to je ograničena pomoć Zapada.

Pojedini ključni saveznici Kijeva boje se dodatnih troškova i rizika, a kao primer se navode SAD i Nemačka, tvrdi "Volstrit džornal".

Podsetimo, Moskva je više puta pozivala na mirovne pregovore, napomenuvši da Kijev mora uzeti u obzir "nove realnosti" na terenu, odnosno da teritorije Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja neće biti vraćeni u okvire Ukrajine.

Kijev je sa druge strane uporno odbijao pregovore koji ne uključuju tzv. mirovni plan Vladimira Zelenskog, čije su zahteve i neki zapadni zvaničnici ocenili kao nerealne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija