• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

25.08.2023

17:54

Pronađena crna kutija! Putin poslao Poruku vagnerovcima? Rusi uništili Vagnerovo groblje

EPA

Vesti

Pronađena crna kutija! Putin poslao Poruku vagnerovcima? Rusi uništili Vagnerovo groblje

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 548. dan.

Pronađena crna kutija

Pentagon: Kontraofanziva ide sporo​

Vazdušna uzbuna nad celom Ukrajinom

Cela Ukrajina je u pripravnosti za vazdušni napad. Sirene su se prvi put oglasile pre oko sat vremena, ali je tada proglašena opasnost. Međutim, ubrzo je ponovo proglašena uzbuna za celu zemlju.

Ukrajinski ministar odbrane: Vagnerovci su slomljeni

Ruska paravojna grupa Vagner je potrošena snaga, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov u intervjuu nemačkom listu Velt am zontag. "U stvari, više ne postoji grupa Vagner koja je postojala pre godinu dana, kao ozbiljna borbena snaga. One su razbijene", naglasio je on.

Reznikov takođe smatra da je Prigožinova smrt oslabila ruskog predsednika Vladimira Putina. „Zato što je pokazao svetu: ako Putin sklopi dogovor sa nekim i prekrši dogovor, onda to znači da mu se ne može verovati“, rekao je on.

Rusi srušili groblje vangerovaca

Državljanin Rusije priveden u Finskoj. Da li je reč o osnivaču neonacističke jedinice?

Državljanin Rusije priveden je u Finskoj na zahtev Ukrajine. Kako prenose kanali povezani sa Vagnerom, uhapšen je Jan Petrovski, osnivač i vođa krajnje desničarske plaćeničke grupe Rusič. Petrovski je pod sankcijama Evropske unije i SAD, pa nije jasno kako je mogao da uđe u Finsku.

Grupa Rusič je osnovana kao eksplicitno neonacistička jedinica tokom početnih faza sukoba u regionu Donbas u istočnoj Ukrajini 2014. Finski Nacionalni istražni biro zatražio je pritvor Petrovskom zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima terorističke grupe, kao i da je podržavao terorizam.

Lukašenko: Ne verujem da je to Putin uradio

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je rekao danas da će jezgro Vagner grupe ostati u Belorusiji, nakon navodne pogibije vođe te privatne vojske Jevgenija Prigožina.

Putin je pozvao vojne dobrovoljce da polože zakletvu Rusiji. To je poruka Vagnerovcima?

Putin je zamolio sve dobrovoljce koji „izvršavaju vojne zadatke“ da polože zakletvu ispred ruske nacionalne zastave. Ruski predsednik je danas objavio ukaz kojim se od svih vojnih dobrovoljaca zahteva da polože zakletvu.

Nepoznati muškarac i žena ušli u Prigožinov avion par sati pre poletanja, ovaj čovek je bio sa njima! Cure šok detalji!

 

Ukrajinci streljali 23 svoja vojnika?

Ukrajinski vojnici iz 123. brigade teritorijalne odbrane streljali su 23 svoja vojnika zbog dezerterstva, saopštio je neimenovani izvor iz ruske vojske pozivajući se na informacije iz ukrajinskih snaga, prenosi Sputnjik.

Kako je rekao, tih 23 vojnika su samovoljno napustili svoje položaje kod Hersona nakon čega su ih pripadnici 123. brigade streljali, a potom su ubijene vojnike proglasili nestalima kako bi prikrili zločin.

- Od izvora iz ukrajinske vojske dobili smo podatke o 11 streljanih vojnika - dodao je izvor, prenosi Sputnjik.

Ova infiormacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora!

Prethodno je po pitanju dezerterstva u redovima ukrajinske vojske govorio savetnik vršioca dužnosti Donjecke Narodne Republike Jan Gagin koji je rekao da su sve učestaliji slučajevi samovoljnog napuštanja položaja.

 

Ruske službe odvoze delove olupine Prigožinovog aviona:

 

 

Kremlj se oglasio! Evo šta je Peskov prvo rekao povodom smrti Prigožina!

 

Budanov: Rusija nastavlja tajnu mobilizaciju

Rusija nastavlja tajnu mobilizaciju od prošle jeseni i sada razmatra mogućnost da dodatno regrutuje 450.000 ljudi, rekao je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Kirilo Budanov u intervjuu za Radio Sloboda.

Budanov kaže da je oko 350.000 Rusa pozvano prošle jeseni u okviru "delimične mobilizacije", nakon čega je nastavljena tajna mobilizacija, dodajući 20.000 do 22.000 vojnika mesečno.

"Samo po sebi, ovo dovodi do sledećeg pitanja: zašto toliki broj, ako su gubici, kako kažu, mali? Pa, videćete da će istina biti negde na sredini", rekao je Budanov.

 

Ukrajina gađala Rusiju modifikovanim S-200!

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su ruske snage protivvazdušne odbrane oborile projektil ispaljen iz unapređenog sistema PVO S-200.

Saopšteno je da je modifikovana ukrajinska raketa S-200 pokušala da napadne teritoriju Ruske Federacije, ali tvrde da je otkrivena i uništena sistemom PVO iznad teritorije Kaluške oblasti.

 

Kolosalni gubici Ukrajinaca kod Zaporožja! Iz očaja pokušali nemoguće - sačekali ih vatra i smrt!

 

"Dali su nam tri dana!" Čovek Zelenskog najavljuje iznenađenje! 

 

Jurišni vod ukrajinske vojske naleteo na minsko polje

U krasnolimanskom pravcu jurišni vod ukrajinske vojske pretrpeo je gubitke nakon što je uleteo u minsko polje, saopštio je potpukovnik u ostavci iz LNR Andrej Maročko.

To se dogodilo u Serebrjanskoj šumi kada je ukrajinski vod pokušao da se približi ruskim osmatračnicama, naveo je on.
 

- Pre nego što su stigli na oko 100 metara ukrajinski vojnici ušli su u minsko polje, a ruske snage su ih aktivirale na daljinu. U pitanju su mine za usmereno uništavanje tipa MON-100 - dodao je.

 

"Nema dokaza da je Prigožin mrtav!" Oglasilo se britansko ministarstvo odbrane!

 

Ruski dron uništava ukrajinsku pešadiju u rovu u pravcu Zaporožja.

 

 

 

 

Vagner je upravo dobio šokantnu ponudu! Prigožinovi borci nad ivicom žileta, Putin im tek ovo ne bi oprostio! (VIDEO)

 

Ministarstvo odbrane RF: Odbijen masovni napad dronovima!

Teritoriju Rusije su u petak uveče napale 42 ukrajinske bespilotne letelice, od kojih su 33 potisnute elektronskim ratovanjem, a 9 je oboreno protivvazdušnom odbranom, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

"Večeras je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši terorističke napade bespilotnim letelicamana teritoriji Ruske Federacije. Sistemi PVO detektovali su 42 bespilotne letelice", navodi se u izveštaju.

Agencija je pojasnila da je "nad teritorijom Republike Krim uništeno devet bespilotnih letelica, 33 su potisnute elektronskim ratovanjem i srušile se ne dostižući cilj".

Ranije u petak, guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je da je više dronova uništeno iznad mora u blizini rta Hersones, a da nema povređenih niti oštećenja infrastrukture.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je i da je na nebu iznad Kaluške oblasti oborena ukrajinska raketa modifikovanog PVO sistema S-200, a takođe nije bilo žrtava i štete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ruski vojni ekspert ljut na Putina! Zašto ne rušimo satelite SAD i NATO koji navode ukrajinske projektile!
Opasan zahtev, ili realnost

Ruski vojni ekspert ljut na Putina! Zašto ne rušimo satelite SAD i NATO koji navode ukrajinske projektile!

Rusija još nije počela da se stvarno bori, zadržavajući sav svoj potencijal. Vojni ekspert Vladislav Šurigin poziva Moskvu da ispravi ovu grešku. U razgovoru sa poznatim novinarom Vladimirom Solovjevom, specijalista je otkrio da u geopolitičkoj borbi sa Zapadom koja se odigrava u Ukrajini, Moskva ne nastoji da podiže ulog i eskalira. Protivnici Ruske Federacije, zauzvrat, deluju drskije i smelije.

24.08.2023

23:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija