• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/CNN

25.08.2023

21:49

"Krvario je svuda!" Detalji novog napada ajkule - Muškarac se bori za život!

pexels.com

Vesti

"Krvario je svuda!" Detalji novog napada ajkule - Muškarac se bori za život!

Podeli vest

Surfer se bori za život u bolnici nakon što ga je napala ajkula kod istočne obale Australije.

Muškarac star 44 godine surfao je u blizini plaže Lajthaus u Port Mekveriju kada ga je ajkula napala, objavila je policija Novog Južnog Walesa (NSW).

 

Surfer se pokušao boriti s ajkulom oko 30 sekundi pre nego što je otplivao do obale gde je shvatio razmere svojih povreda. Policija je rekla da mu je slučajni prolaznik podvezao povredu pre nego što su bolničari prebacili surfera u bolnicu u kritičnom stanju, piše CNN.

- On je u ozbiljnom stanju s povredama opasnim po život. Povređena mu je potkolenica i izgubio je značajnu količinu krvi - rekao je glavni policijski inspektor NSW-a Martin Berk.

Foto: EPA/Manuel Lorenzo

 

Svedok je ispričao da je prizor bio zastrašujuć.

- Nikada nisam vidio ništa slično. Otkinuto mu je stopalo i krvario je svuda - opisao je tinejdžer koji je video napad.

Spasioci su objavili da će plaža ostati zatvorena najmanje 24 sata. U međuvremenu, pomoću drona će se nadzirati aktivnosti ajkula u tom području.

Iz Odeljenja za ribarstvo su započeli istragu incidenta.

Prema australijskoj bazi podataka o incidentima s ajkulama, prošle godine je zabeleženo 10 susreta s ljudima, koji su rezultirali sa sedam povreda i jednom smrću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija