• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/D. K.

30.08.2023

07:30

I Srbija je na udaru! Evo kako "duboka država" cenzuriše istinu u gotovo svim medijima na svetu!

Shutterstock

Vesti

I Srbija je na udaru! Evo kako "duboka država" cenzuriše istinu u gotovo svim medijima na svetu!

Podeli vest

Ovo bi bio veliki skandal u ozbiljnim zemljama. U nakadašnjem Japanu bi izazvalo masovni harakiri. A u Americi - ništa. Jedino u Kongresu prete tek nekom tužbom.

Skandal je otkrila novinarska istraga američkog lista The Epoch Times, koji ima centralnu ulogu među medijima na republikanskom krilu. Ovaj list je raskrinkao rad agencije koja od 2018. godine deli „ocene istinitosti" svim medijima, društvenim mrežama i svim izvorima informacija. I, ne samo u Sjedinjenim Državama jer posluje u svetskim razmerama.

Agencija se zove The News Guard. A među imenima, koja su sa njom povezana, su i Pentagon, i Majkrosoft, i Svetski ekonomski forum. Njeno delovanje pokazuje kako svuda, planetarno,  funkcioniše liberalna cenzura.

Gde je „Ministarstvo istine" koje blokira neprijatne informacije i mišljenja ne samo u SAD, nego svuda dokle stižu ruke struktura poput The News Guard koji nije karika u državnom aparatu, već čisto privatna struktura, ali sa dobrim vezama.

Ukratko, pred nama je razotkrivanje jednog od mnogih mehanizama „duboke države" koja pokušava da zavlada svetom.

Generalno, o mnogim pitanjima postoji mišljenje liberalne "duboke države", a sve ostalo su pogrešna mišljenja. The News Guard nosiocima pogrešnih činjenica i razmišljanja snižava rejting. Ponekad im pišu i zahtevaju da uklone „pogrešan materijal" sa sajta, uz obećanje da će im ocena biti vraćena.

Reći ćete: neki brojevi svetle u uglu ekrana, pa šta?

Uzmimo, na primer, da ste se spustili ispod 60. A to "60" vašu tv, list, blog ili sajt automatski svrstava među „nepouzdane". Štaviše, ako vaš medijski resurs ignoriše preteća upozorenja privatne strukture The News Guard, ne želeći da išta ispravlja i da se pokaje se za širenje „lažnih vesti" - biće vam samo još gore. 

Ostaćete bez reklamnog novca, a za tim će uslediti druge nevolje.

"Čuvari vesti" su, zahvaljujući svojim „vezama do neba", potpisali ugovore sa globalnim reklamnim agencijama. Malo ljudi zna za njih, ali zamislite da samo jedna agencija - Publicis upravlja plasiranjem reklama za korporacije kao što su Disney, Verizon, Bank of America, Pfizer...

Ko dobije loše ocene od The News Guard neće dobiti novac od reklama od ovih i drugih korporacija.

Foto: Pixabay

 

Ništa lično, odluke o budžetima za oglašavanje ponekad donose roboti, uzimajući u obzir te iste brojeve koji trepere u uglu ekrana.

Identifikacija netačnih činjenica i mišljenja se takođe ne vrši ručno, već pomoću ključnih reči. Pomoću veštačke inteligencije.

The News Guard ima ugovore i sa javnim bibliotekama i još mnogima.

Ko pomaže u sklapanju tih ugovora?

Važnu ulogu u tome imaju članovi upravnog odbora The News Guard , a među njima su: Majkl Hejden, bivši direktor CIA i NSA, Anders Fog Rasmusen, bivši generalni sekretar NATO, i mnogi drugi poznati likovi.

Tako to radi.

Jer, „duboka država" je pokušala da stvori svetski sistem kontrole stavova i misli.

Sama činjenica da se sada razotkriva mehanika ispiranja mozgova (a to je samo jedan od njenih zupčanika) već je znak njenog neuspeha, jer je nevidljivi neprijatelj mnogo gori od vidljivog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija