• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Dailymail

30.08.2023

17:59

Putinov general izjavom na televiziji zaprepastio svet! Sada je savršen tajming za upotrebu nuklearnog oružja (FOTO)

youtube.com

Vesti

Putinov general izjavom na televiziji zaprepastio svet! Sada je savršen tajming za upotrebu nuklearnog oružja (FOTO)

Podeli vest

Bivši ruski general predložio je bacanje nuklearne bombe na južnu Ukrajinu kako bi se iskorenila svaka dobit koju su kijevske snage ostvarile u regionu.

Andrej Gurulev, general-potpukovnik u penziji koji je sada poslanik u Državnoj dumi, donjem ruskom parlamentu, kaže da bi Robotine, selo koje su nedavno ponovo zauzele ukrajinske snage, bilo „savršeno“ za upotrebu razornog nuklearnog oružja.

Robotin je uspešno vraćen u ponedeljak u okviru velike kontraofanzive koja se vodi protiv Putinovih snaga dok se Ukrajina gura ka Azovskom moru.

Smatra se da kijevske trupe idu na jug kako bi presekle ruski „kopneni most“ u regionu koji povezuje Ukrajinu sa Rusijom preko Krima.

Ali Guruljev je, govoreći u tok šou Solovjov uživo, predložio upotrebu nuklearnog oružja na Robotajnu dok su ukrajinske trupe tamo okupljene uoči sledećeg velikog pritiska.

On je Vladimiru Solovjovu rekao u napomeni koju je preneo Telegraf: „Selo Rabotino je idealno mesto za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja.

Foto: youtube.com

Selo Robotine

'Oni (Ukrajinci) su se svi okupili tamo na jednom mestu... Jednostavno je savršeno.'

Nakon uspešnog ponovnog zauzimanja Robotine u ponedeljak, Ukrajina je u utorak saopštila da su njene trupe napredovale u Verboveu, jedanaest kilometara istočno.

Portparol vojske Andrij Kovaljov rekao je da se ukrajinske snage sve više napreduju u regionu Zaporožja, za koji Moskva tvrdi da je deo Rusije.

- Ukrajinske snage su imale uspeha u pravcu Novodanilovke do Verbove - rekao je on državnim medijima u utorak, navodeći imena dva zaseoka u ratom pogođenom regionu.

On je dodao da trupe drže osvojenu teritoriju i da napadaju rusku artiljeriju.

Uprkos uspesima, obični Ukrajinci su i dalje uhvaćeni u unakrsnoj vatri Putinove opsesivne kampanje da povrati zemlju Rusiji.

Oleksander Prokudin, guverner južne oblasti Herson u Ukrajini, rekao je da su tri osobe poginule u eksplozijama na poljima izazvanim minama i drugim napravama koje su ostavile ruske trupe koje su napustile veći deo regiona prošlog novembra.

U ruskom granatiranju je takođe ubijen 45-godišnji civil u gradu Kupijansku na severoistoku zemlje, rekli su lokalni zvaničnici, dok moskovske snage pokušavaju da napreduju u toj oblasti.

U obližnjem gradu Gorlivka, koji je pod kontrolom Rusije, gradonačelnik je rekao da su u ukrajinskom granatiranju poginula tri civila.

Foto: youtube.com

Mapa Ukrajine

Gradonačelnik Ivan Prihodko opisao je smrtonosno granatiranje fabrike za proizvodnju mleka kao „užasavajuće“.

U nekoliko sela u blizini linija fronta na jugu izvršene su obavezne evakuacije kako bi se zaštitila deca.

Jurij Malaško, načelnik vojne administracije regiona, rekao je: „Ima 54 dece i 67 članova porodice. To je 121 osoba koju treba evakuisati.'

U proseku ima 90 do 120 napada dnevno, a to su naselja koja su stalno pod vatrom.

Ukrajinske trupe takođe pokušavaju da opkole istočni grad Bahmut, koji su ruske snage zauzele u maju.

Šef regiona Donjecka, gde se nalazi Bahmut, u utorak je umanjio pritisak Ukrajine, nakon što je Kijev tvrdio da je uspeo.

Foto: youtube.com

Robotine

- Bokovi se drže. Tamo se situacija već stabilizuje - rekao je Denis Pušilin ruskim državnim medijima.

Upotreba nuklearnog oružja u ratu dogodila se samo dva puta u istoriji - kada su bombe Debeli čovek i Mali dečak bačene na Nagasaki i Hirošimu 1945. godine, što je dovelo do kraja Drugog svetskog rata.

Ukrajina, međutim, nastavlja da se bori sa nuklearnim posledicama druge vrste.

Černobilska nuklearna elektrana nalazi se u centru 30 km „zone isključenja” nakon pada elektrane 1986. godine, koja je i dalje skoro napuštena.

Verovatno će proći hiljade godina dok nivoi radioaktivnosti ne budu dovoljno niski da bi područje ponovo moglo da se živi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija