• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail/jutarnji

31.08.2023

10:09 >> 11:49

Zbog jedne žene na Prigožinovoj sahrani bukti nova teorija: "Jasno je da je živ, a znam i gde se krije - nije u Africi"

EPA

Vesti

Zbog jedne žene na Prigožinovoj sahrani bukti nova teorija: "Jasno je da je živ, a znam i gde se krije - nije u Africi"

Podeli vest

Posmrtni ostaci šefa Vagnera Jevgenija Prigožina položeni su u utorak grob na Porohovskog groblju, sahrana je obavljena daleko od očiju javnosti, a sada je snimak jedne žene podigao buru i dodatno potpirila teorije zavere.

Iako je Rusija zvanično objavila da je Prigožin poginuo u nesreći, teoretičari zavere spekulišu da li je on uopšte bio u avionu, a neki sugerišu da su pogreb i zvanične izjave zapravo deo pomno razrađene prevare. 

Britanski tabloid Dejli mejl piše da je navodna supruga ozloglašenog Jevgenija Prigožina viđena na njegovoj sahrani u utorak zapravo bila supruga njegovog dvojnika.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Verovalo se da je reč o Ljubovi Prigožin (52), povučenoj supruzi gospodara rata, ali neki ruski mediji su ustvrdili da je žena viđena na pogrebu u Sankt Peterburgu zapravo Irina Krasavina, supruga njegovog glavnog dvojnika Leonida Krasavina, navode Britanci.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Inače, nijedno telo nije prikazano tokom ceremonije, a krug naoružanih stražara bio je postavljen oko groblja kako bi sprečio ikoga da se približi grobu, na kojem je ostavljena pesma ruskog nobelovca Josifa Brodskog zbog čijih su se stihova još više rasplamsale teorije da Prigožin nije stradao.

Među malobrojnom rodbinom i najbliskijim prijateljima na sahrani je osim Prigožinova udovice, bila o njegova starija ćerka Polina.

Foto: EPA

Sahrana Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu

 

Sumnje u zataškavanje dodatno su postaknute tvrdnjama Telegram kanala Baza.

"Novinari su u početku pobrkali suprugu Prigožinova dvojnika (Irinu Krasavinu) sa pravom udovicom šefa Vagnera (Ljubova)", izvestila je Baza. Na grobu je bila u pratnji Poline Prigožin (31), Prigožinove starije ćerke.

Prema Proektu, nezavisnoj ruskoj novinskoj kući, Leonid Krasavin je barem jedan od Prigožinovih poznatih dvojnika koje je šef Vagnera koristio. To je utvrđeno kada su tri pasoša na Prigožinovo ime, ali s Krasavinovim fotografijama, pronađene tokom pretresa njegovog doma nakon neuspelog puča krajem juna, pri čemu su takođe otkrivene slike Prigožina koji nosi razne maske.

Proekt piše da je Krasavin bivši robijaš iz Sankt Peterburga koji je promenio ime kako bi postao imenjak šefa Vagnera.

 

 

 

"Prigožin je živ, zdrav i slobodan"

Kremlj je oštro demantovao bilo kakvu umešanost u nesreću u kojoj je, prema zvaničnim podacima, poginulo deset ljudi. Među mrtvima su Prigožin, dva glavna poručnika Vagner grupe i četiri telohranitelja.

- Prigožin je 'živ, zdrav i slobodan' u neimenovanoj zemlji - tvrdi politički analitičar dr Valerij Solovej, bivši profesor na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose, školi za obuku špijuna i diplomata.

 

Takođe, tvrdi da su ruske vlasti lagale o pronalasku njegovog DNK na lešu, te da se Prigožin skriva u neimenovanoj zemlji.

- Prvo, avion u kojem je Prigožin trebalo da leti oborio je ruski sistem protivvazdušne odbrane - rekao je Solovej, osporavajući tvrdnje američkih obaveštajnih službi da je avion uništen iznutra pomoću eksplozivne naprave.

- Nije bilo nikakve eksplozije u avionu. Srušen je od spolja. Tajna operacija za izvođenje ovog napada razvijena je u ruskom Savetu bezbednosti, a odobrio ju je lično ruski predsednik. Prigožin je živ, zdrav i slobodan. Na letu je umesto njega bio njegov dvojnik i Putin je toga savršeno svestan - tvrdi bivši mentor brojnim špijunima.

Dr Solovej je rekao da će otkriti Prigožinovu navodnu zemlju egzila početkom sledećeg meseca, ali je negirao da se radi o Africi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija