• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2023

22:06

Zaokret u Nemačkoj, Sara Vagenkneht izbila u sam vrh popularnosti sa proruskim stavovima!

printscreen

Vesti

Zaokret u Nemačkoj, Sara Vagenkneht izbila u sam vrh popularnosti sa proruskim stavovima!

Podeli vest

Poslanica Bundestaga iz stranke Levica, Sara Vagenkneht koja redovno kritikuje politiku nemačke vlade zbog sukoba u Ukrajini i zalaže se za ukidanje sankcija Rusiji, zauzela je treće mesto na rang-listi najpopularnijih političara Nemačke koju je sačinio Institut za list "Bild".

Prema rejtingu, Vagenkneht se popela sa sedmog na treće mesto u odnosu na prethodnu anketu, izgubivši u popularnosti samo od ministra odbrane Borisa Pistorijusa (Socijaldemokratska partija Nemačke, SPD) i bavarskog premijera Markusa Sedera (Hrišćanska socijalna unija).

Prvih pet zaokružuju premijeri Severne Rajne-Vestfalije Hendrik Vust (Hrišćansko-demokratska unija, CDU ) i kopredsednik SPD Lars Klingbajl.

Značajno je da su ministar finansija Kristijan Lindner (Slobodna demokratska partija, FDP), ministarka inostranih poslova Analena Berbok (Zeleni), kancelar Olaf Šolc (SPD) i ministar ekonomije Robert Habek (Zeleni) rangirani na 10., 11., 12. i 15. mestu.

Napominje se da je Vagenknehtova popularna i među svojim političkim snagama i među biračima desničarske partije Alternativa za Nemačku, koji su je u većini slučajeva označili kao najpopularniju ličnost u nemačkoj politici posle šefice nemačke desnice Alis Vajdel. Anketa je održana 28. avgusta 2006. godine, a u njoj su učestvovali birači.

Vagenknehtova je organizovala veliki miting u Berlinu 25. februara u korist primirja u Ukrajini i protiv dalje eskalacije sukoba zbog zapadnog snabdevanja oružjem.

U martu je najavila da više neće biti birana za Levicu. Povremeno se izveštava i o njenim namerama da osnuje sopstvenu stranku. U junu je odbor Levice rekao da je Vagenknehtova trebala da podnese ostavku ali je ona odgovorila da nema nameru da to učini.

Ranije je iznosila stavove o nepravdi koja se u EU čini prema Srbiji otimanjem Kosova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija