• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

01.09.2023

13:08

Panika u Varšavi! "Pogledajte šta rade kod naše granice, datum sve govori!"

Tanjug/AP

Vesti

Panika u Varšavi! "Pogledajte šta rade kod naše granice, datum sve govori!"

Podeli vest

Vežbe ODKB "Borbeno bratstvo 2023" počele su na teritoriji Belorusije i trajaće do 6. septembra, što je izazvalo oštre reakcije u susednoj Poljskoj.


Belorusija tokom ove godine predsedava ODKB u čijem sastavu su i Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija i Tadžikistan. Sve zemlje, izuzev Jermenije, poslale su u Belorusiju svoje vojne kontingente radi učešća u manevrima.

Vežbe će se održavati na poligonima i terenima Brestske, Grodnjenske i Minske oblasti.

U opštem konceptu vežbi "Borbeno bratstvo 2023" predviđene su zajedničke i specijalne vežbe "Saradnja 2023" sa odrađivanjem zadataka za primenu snaga i sredstava sistema kolektivne bezbednosti ODKB u cilju rešavanja kriznih situacija u istočnoevropskom regionu kolektivne bezbednosti ODKB; "Potraga 2023" sa snagama i sredstvima izviđanja oružanih snaga država-članica ODKB; "Ešelon 2023" sa snagama i sredstvima logistike; "Barijera 2023" sa zajedničkim formiranjem radijacione, hemijske, biološke zaštite i medicinske podrške.

Poljska: Psihološki rat

Poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminjski rekao je da Poljska ove vežbe doživljava kao element psihološkog rata.

"Danas se s druge strane granice, u Belorusiji, održavaju belorusko-ruske vežbe, pored naše granice. Nije slučajno što su počele 1. septembra. To je element psihološkog rata", rekao je on u govoru povodom godišnjice početka Drugog svetskog rata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija