• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2023

12:08

Potez koji će razbesneti Moskvu! Zabijen nož u leđa Putinu: Ova zemlja će biti domaćin zajedničke vojne vežbe s Amerikom!

Pixabay/EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK/KREMLIN POOL POOL PHOTO

Vesti

Potez koji će razbesneti Moskvu! Zabijen nož u leđa Putinu: Ova zemlja će biti domaćin zajedničke vojne vežbe s Amerikom!

Podeli vest

Jermenija je danas i zvanično najavila zajedničku vojnu vežbu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Jermenija je danas saopštila da će biti domaćin zajedničke vojne vežbe sa Sjedinjenim Državama sledeće nedelje, što će verovatno naljutiti Rusiju.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je svrha vežbe ''Eagle Partner'' 2023, koja će biti održana od 11. do 20. septembra, priprema jermenskih snaga za učešće u međunarodnim mirovnim misijama. Nije navedeno koliko će američkog i jermenskog osoblja biti uključeno, piše Index.hr.

Rusija - dominantna sila na Južnom Kavkazu

Rusija ima vojnu bazu u Jermeniji i sebe vidi kao dominantnu silu u regionu Južnog Kavkaza, koji je bio deo Sovjetskog Saveza do 1991. godine. Ona takođe održava mirovne snage u regionu kako bi podržala sporazum kojim je okončan rat između Jermenije i Azerbejdžana 2020. godine, drugi protiv kojih su se borili od raspada Sovjetskog Saveza.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao je u intervjuu za jedan italijanski list tokom vikenda da Rusija nije uspela da zaštiti Jermeniju od, kako je rekao, kontinuirane agresije iz Azerbejdžana. On je sugerisao da ruski rat u Ukrajini znači da Moskva nije u stanju da garantuje bezbednost Jermenije.

„Rusija je sastavni deo ovog regiona“

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je juče novinarima da se ne slaže sa Pašinjanovim primedbama.

- Rusija je apsolutno sastavni deo ovog regiona - rekao je on.

- Rusija je igrala doslednu, veoma važnu ulogu u stabilizaciji situacije u ovom regionu... i nastaviće da igra tu ulogu - istakao je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija