• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

18.09.2023

00:15

Rusi pobesneli! Putinova greška koštala Moskvu brze pobede?! Mekgregor: Da je ovo uradio, sve bi se završilo drugačije!

EPA/twitter.com/printscreen

Vesti

Rusi pobesneli! Putinova greška koštala Moskvu brze pobede?! Mekgregor: Da je ovo uradio, sve bi se završilo drugačije!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin precenio je mogućnosti NATO snaga za intervenciju u Ukrajini i napravio je veliku grešku što nije direktno napao Kijev, tvrdi američki pukovnik u penziji i bivši savetnik Donalda Trampa, Daglas Mekgregor.

- Pitanje je koliko će čekati. Sa sigurnošću mogu da kažem da u Rusiji ima mnogo visokih oficira i visokih političara kojima se zaista ne sviđa Putinova odluka da sačeka. Putin postupa veoma pažljivo, a u Moskvi kažu: „Hajde, predsedniče Putine, vreme je da se ovo završi. Zgnječite ove ljude i završite sa ovim.“ Njihov stav je vrlo jednostavan- oni se plaše da će, ako to ne urade, SAD biti u iskušenju da urade nešto glupo, na primer da intervenišu u Zapadnoj Ukrajini ili jednostavno daju Ukrajincima više mogućnosti, što, naravno, i mi radimo sada. Naravno, to neće promeniti ništa, neće promeniti pravac rata - rekao je Mekgregor.

Mekgregor kaže da Rusi ne razumeju odluku Putina za obustavljanje direktnog napada na Kijev, i da očekuju od njega da ponovo pokrene velike ofanzivne akcije.

- Poenta je u tome, da ako ništa ne radite onoliko dugo koliko to Rusija čini – drugim rečima, samo sedite iza svoje odbrane i uništavate svog neprijatelja, ma koliko to bilo privlačno – ljudi počinju da se pitaju- „Rusija ne može da ide u napad. Šta nije u redu? Zašto ne napadaju? Ovo je svesna odluka predsednika Putina, on ne želi rat sa Sjedinjenim Državama, i plaši se da ako brzo ode u Kijev, smanji jaz između svojih snaga i reke Dnjepar, onda ćemo to shvatiti kao pretnju i iznenada intervenisati - kaže oficir.

Američki pukovnik smatra da ruski predsednik greši, jer prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Države više nemaju opciju da intervenišu.

- Mislim da iza kulisa, američka vojska i druge zemlje NATO-a znaju da ne mogu da pobede Rusiju. Američka vojska je i dalje organizovana za borbu protiv zastarele verzije rata- pod nazivom Drugi svetski rat - zaključuje Mekgregor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija