• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.09.2023

12:36

Nemačka zna, ovo bi bilo guranje ruke u osinjak! Berlin saopštio odluku, Kijevu će poslati...

Pixabay

Vesti

Nemačka zna, ovo bi bilo guranje ruke u osinjak! Berlin saopštio odluku, Kijevu će poslati...

Podeli vest

Nemačka je najavila dodatnu vojnu podršku Ukrajini u vrednosti od 400 miliona evra, ali novi paket ne uključuje i krstareće rakete ''Taurus'' za razbijanje bunkera koje je vlada u Kijevu hitno tražila od zvaničnog Berlina.


U izveštaju dnevnika Bild se navodi da je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus najavio da nova vojna pomoć za Ukrajinu uključuje municiju, oklopna vozila i obuku za hiljade vojnika, kao i toplu odeću za zimu i opremu za čišćenje mina, a ova informacija je potvrđena Blumbergu i u Ministarstvu odbrane Nemačke.

Nemačka još uvek nije donela odluku da li da pošalje Ukrajini rakete dugog dometa 'Taurus' jer mora da analizira 'mnoštvo političkih, pravnih, vojnih i tehničkih aspekata' rekao je Pistorijus za Bild.

Između ostalih faktora, vladajuća koalicija kancelara Olafa Šolca mora da utvrdi da li se rakete, koje bi mogle da pomognu da se izvrši prodor kroz ruske odbrambene pozicije, mogu koristiti bez podrške nemačkih vojnika, navodi Bild.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija