• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.09.2023

18:27

Orila se sala SB UN! Bajden urlao za vreme govora: Udario po Putinu najjače do sada

EPA

Vesti

Orila se sala SB UN! Bajden urlao za vreme govora: Udario po Putinu najjače do sada

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je danas na Generalnoj skupštini UN svetske lidere da stanu uz Ukrajinu u borbi protiv ruske invazije, u nadi da će to čuti i republikanci.

- Rusija veruje da će se svet umoriti i dozvoliti mu da napadne Ukrajinu bez posledica. Ako dozvolimo da Ukrajina bude rasparčana, da li je nezavisnost bilo koje nacije bezbedna? - upitao je Bajden u govoru pred Generalnom skupštinom UN.

Bajden je dočekan aplauzom kada je rekao da će SAD i njeni saveznici stati uz Ukrajinu u njenoj borbi za slobodu.

- Samo Rusija snosi odgovornost za ovaj rat. Samo Rusija ima moć da odmah zaustavi ovaj rat -  rekao je on.

Foto: EPA

Džo Bajden

Zelenski će govoriti i pred Generalnom skupštinom

Bajdena kritikuju neki republikanci koji žele da SAD troše manje novca na rat u Ukrajini. Bivši predsednik Donald Tramp, kandidat za republikansku predsedničku nominaciju 2024, obećao je da će tražiti brzi završetak tog rata ako se vrati na vlast.

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti, vodeći republikanac u Vašingtonu, postavlja pitanje da li bi SAD trebalo da nastave da šalju milijarde dolara u oružje Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski takođe će danas govoriti pred Generalnom skupštinom UN, a u četvrtak će se sastati sa Bajdenom u Beloj kući i sa nekim kongresmenima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija