• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.09.2023

07:30

Preminuo šef ''Koza nostre''! Vodio najmoćniju mafiju na svetu, optužen za najgnusnija ubistva, a ovako je završio! (FOTO)

EPA/IGOR PETYX

Vesti

Preminuo šef ''Koza nostre''! Vodio najmoćniju mafiju na svetu, optužen za najgnusnija ubistva, a ovako je završio! (FOTO)

Podeli vest

Jedan od vođa sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro, preminuo je u bolnici L'Akvila, gde je bio od avgusta, prenosi agencija Ansa.

Mateo Mesina Denaro (61) je u trenutku hapšenja bolovao od raka debelog creva. Kako mu se stanje pogoršalo poslednjih nedelja, prebačen je u bolnicu iz zatvora sa maksimalnom bezbednošću u centralnoj Italiji.

Denaro bio u komi

U petak je saopšteno da je u komi.

Mateo Mesina Denaro, "poslednji kum" sicilijanske mafije koji je optužen za orkestriranje nekih od najgnusnijih zločina koje je počinila Koza nostra, preminuo je nakon duge bolesti, javili su italijanski mediji.

Denaro (61), koji se skrivao od 1993. godine, je u januaru uhvaćen na jednoj privatnoj klinici u Palermu gde se povremeno lečio pod lažnim imenom Andrea Bonafede. Sicilijanski mafijaš je bolovao od tumora.

On je 2002. godine osuđen u odsustvu na doživotni zatvor jer je lično ubio ili naredio ubistvo desetina ljudi.

''Diabolik'' bio poslednji predstavnik stare garde ''Koza Nostre''

Poznat po nadimku Diabolik, imenu kriminalca i protagonista poznatog italijanskog stripa čiji je i sam obožavalac, Mateo Mesina Denaro bio je dugogodišnji šef ''Koze nostre'' u zapadnoj sicilijanskoj provinciji Trapani, iako se njegova moć širila i na Palermo.

Bio je nemilosrdan ubica i poslednji predstavnik stare garde ''Koza nostre''. Godine 1992. bio je deo grupe mafijaša koje je u Rim poslao tadašnji šef mafije Salvatore Riina (1930-2017) da ubiju sudiju Đovanija Falkonea, poznatog borca protiv mafije. Uspeli su u bombardovanju 23. maja kod Palerma.

'93. godine postao najtraženija osoba u Italiji

Mateo Mesina Denaro nestao je u leto 1993. godine i postao najtraženija osoba u Italiji. U godinama koje su usledile za njim se intenzivno tragalo.

Na kraju je ustanovljeno da je boravio nedaleko od svog rodnog grada Kastelvetrana na zapadnoj Siciliji. Posle višegodišnjeg prisluškivanja članova njegove porodice i prijatelja, policija je na kraju pronašla Denara i uhapsila ga u privatnoj klinici u Palermu gde je dolazio na redovan lekarski pregled.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija