• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

28.09.2023

07:44

Rusi uništili 20 ukrajinskih četa na Krasnolimanskom pravcu!

Tanjug/AP

Vesti

Rusi uništili 20 ukrajinskih četa na Krasnolimanskom pravcu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 582. dan

Francuski ministar odbrane doputovao u Kijev

Francuski ministar odbrane Sebastijan Lekorni doputovao je u Kijev u pratnji predstavnika 20 francuskih odbrambenih kompanija.

Glavna tema razgovora s predstavnicima Kijeva biće unapređenje vojne pomoći Ukrajini, piše "Figaro".

 

Ukrajinci na frontu primenjuju ''pacovsku taktiku''

Lider zaporoškog pokreta "Zajedno s Rusijom" Vladmir Rogov komentarisao je izjavu šefa Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova da se veliki deo neuspele kontraofanzive ukrajinskih snaga „odvija pešice“, rekavši da se to pre može opisati kao "pacovska taktika".

- Opisao bih ponašanje ukrajinskih vojnika na lini fronta kao pacovsku taktiku. Oni se kao pacovi kriju, a zatim pokušavaju da se neprimetno probiju do naše linije odbrane - rekao je on, dodajući da su svi ti pokušaju osujećeni.

 

 

Foto: AP/Photo

 

 

NATO šalje u Litvaniju ''avaks'' da špijunira Rusiju

NATO će poslati u Litvaniju dva izviđačka aviona "avaks" koji će nadgledati vojne aktivnosti Rusije duž granica sa državama-članicama Alijanse.

 

 

Ruski gardisti pronašli u ukrajinskom skrovištu u LNR preko 270.000 patrona i granata


Pripadnici Ruske garde pronašli su u jednom skrovištu ukrajinskih snaga u LNR preko 270.000 patrona i hiljade granata, rekli su za Sputnjik u Gardi.
 

 

Američki ''abramsi'' prevelik zalogaj za ukrajinske snage?

Američki tenkovi "abrams M1A1" isporučeni Ukrajini nisu otporni na rusko oružje a ukrajinska vojska nije u stanju da se bave održavanjem tehnike, piše "Insajder".

Kako se navodi u članku, oklop američkog tenka po kome je poznat neravnomerno je postavljen i zato nije otporan na napade ruskih dronova, a problem, kao i za svu oklopnu tehniku, predstavljaju i neeksplodirane mine i "abrams" nije izuzetak.

Kako se ističe, primena "abramsa" biće izazov za ukrajinske snage.
 

 

Državljanin Rusije prvedenu Sevastopolju zbog veleizdaje

- Državljanin Rusije priveden je u Sevastopolju zbog veleizdaje: u pokušaju da izbegne mobilizaciju, otputovao je u jednu od država Zajednice Nezavisnih Država (ZND) i uspostavio vezu sa ukrajinskom obaveštajnom službom - saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

U saopštenju se dodaje da je nakon toga, dobio posao kao nadzornik u kompaniji koja gradi utvrđenja na Krimu, a prikupljene informacije preneo je vojnoobaveštajnoj službi Ukrajine.
 

 

Veliki deo ukrjainske ofanzive se ''odvija pešice''

Rukovodilac Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je u intervjuu američkom izdanju „Vol strit džurnal“ da se veliki deo neuspele kontraofanzive ukrajinskih snaga „odvija pešice“.

- Nažalost, veliki deo naše ofanzive sada se odvija pešice - ocenio je Budanov.
 

Foto: Printscreen Telegram

 

 

Uništen dron u Brjansku

Sredstva radioelektronske borbe uništen je ukrajinski dron na prilazima Brjansku. Nema povređenih ni materijalne štete, rekao je gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz.

 

Rusi ga spremaju da svrgne Zelenskog?! Putinov kum šokirao objavom o planovima SAD-a za Ukrajinu!

 

SAD pokreću novi front protiv Rusije?

Vašington pokreće nove frontove protiv Rusije, pošto Ukrajina ne uspeva da ispuni svoj zadatak, piše "Al Vatan".

- SAD se suočavaju sa neveselom stvarnošću. Zbog toga se američka administracija okreće otvaranju novih frontova protiv Rusije - u Moldaviji i na južnom Kavkazu - navodi sirijski list.

 

Ovo je Zapad hteo da sakrije od sveta! Ovacije nacisti iz Ukrajine dobro isplanirane, CIA ekspert otkrio pozadinu svega!

 

Ukrajinci improvizuju vozila

Ukrajinski vojnici sve češće koriste improvizovana oklopna vozila BMP-1 LB koja se kreću veoma spori i imaju samo jedan minobacač jer nemaju dovoljno borbenih vozila pešadije, piše "Forbs".

Kako se navodi, ta vozila se kreću veoma sporo, u nekim situacijama sporije od brzine kojom idu pešaci.

 

Ovo znači kraj! Američki obaveštajac najavio veleobrt u Ukrajini! Kijev neće imati snage da zadrži munjeviti ruski juriš?!

 

 

Sukob Stejt departmenta i Pentagona oko isporuke oružja Ukrajini

Američki Stejt department i Pentagon razilaze se po pitanju novih isporuka oružja Ukrajini, piše portal "Politiko" pozivajući se na izvore.

Stejt department aktivno razmatra mogućnosti za isporuke novog naoružanja Kijevu, dok se stav Pentagona po tom pitanju može okarakterisati kao "oprezniji". U Ministarstvu odbrane gledaju na ovo pitanje uzimajući u obzir stepen opasnosti od širenja sukoba.

 

Karlsone, svaka ti čast! Voditelj zatresao SAD istinom o Ukrajini, ovo pitanje niko na Zapadu nije smeo da postavi!

 

Kijev izgubio tri oklopna transportera

Snage Kijeva izgubile su tri oklopna transportera "Rozomak" u neuspešnoj kontraofanzivi na Artjomovsk, piše "Forbs".

- Ukrajinski napad na ruske položaje pored Andrejevke, južno od Kleščejevke je očigledno propao 24. septembra. Ukrajinska vojska je izgubila minimum osam vozila pešadije, uključujući pet vozila BMP-2 i tri nova oklopna transportera poljske proizvodnje - navodi se u članku.

 

Spremite se! Posle Ukrajine kreće još veći haos, evo i gde! Jezivo predviđanje iz Rusije zapalilo svet!

 

Otkriveno odakle je municija grupe koja se juče predala

- Među oružjem koje je sa sobom imala grupa ukrajinskih vojnika a koja se juče predala kod mesta Svatovo i Kremena bili su municija, tri strana minobacača - američke, belgijske i nemačke proizvodnje - rekao je izvor upoznat sa situacijom.

- U sanducima su bili američki minobacač M249, belgijski FN MAG i nemački MG3 - naveo je on.

 

Rusi u šoku! Da li je ovo najveća Putinova greška? Moskva u opasnosti da bude odsečena od ključne zone interesa!

 

Ruska artiljerijska grupa ''Centar'' uništila 20 ukrajinskih četa

Artiljerijska grupa ruskih snaga "Centar" uništila je 20 ukrajinskih artiljerijskih četa na krasnolimanskom pravcu, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe, potpukovnik Aleksandar Savčuk.

- Tokom borbi otkriveno je i likvidirano 20 četa ukrajinskih snaga, unušten je minobacač kalibra 120 milimetara, borbeno vozilo pešadije, pikap - naveo je Savčuk.

 

Kakav poklon Putinu, ovo je neverovatno! Ameri u šoku zbog poteza Vašingtona, Moskva će poniziti SAD pred celim svetom!

 

 

Foto: EPA

 

 

Lavrov: Zapad želi prekid vatre kako bi snabdeo Kijev novim oružjem

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio je da Zapad želi da postigne prekid vatre u Ukrajini kako bi snabdeo ukrajinske trupe novim naoružanjem.

On je napomenuo da ruska strana ne vidi preduslove za nastavak pregovora.

- Zapad, kada počne da plasira ovu vrstu provokativnih glasina, očigledno testira našu spremnost da pristanemo na njihove uslove. A oni, u stvari, ne kriju baš uslove: napravite pauzu od nekoliko meseci, nikakve dogovore osim privremenog prekida vatre, a za to vreme napumpaćemo Ukrajinu novim naoružanjem pored već isporučenog, a koje naše oružane snage sistematski uništavaju - rekao je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija