• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2023

12:15

Amerika gori, Trampove reči seku kao mač! Izneo teške optužbe na račun generala Milija!

Reuters/EPA

Vesti

Amerika gori, Trampove reči seku kao mač! Izneo teške optužbe na račun generala Milija!

Podeli vest

Bivši pšredsednik SAD Donald Tramp je na društvenim mrežama izneo salve agresivnih komentara o odlazećem načelniku Generalštaba SAD Marku Miliju, sugerišući da je ponašanje ovog visokog vojnog lidera vredno smrtne kazne jer je "Mili izdajnik".

- Mark Mili, koji je predvodio možda najveći neuspeh trenutak u američkoj istoriji svojim grozno nesposobnim provođenjem povlačenja iz Avganistana, pri čemu je život izgubilo mnogo ljudi, ostavivši iza sebe stotine američkih državljana i predajući MILIJARDE dolara najfinije vojnog opreme ikada napravljene, napustiće vojsku sledeće nedelje - napisao je Tramp na društvenoj mreži Truth Social u petak.

- To će biti razlog za slavlje svih građana SAD! - nastavio je. Ispostavilo se da je ovaj katastrofa poput pokreta "Buđenje" koji je, ako su tačni izveštaji "Lažnih vesti", zapravo bio u dogovoru sa Kinom, kako bi ih obavestio o razmišljanju predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Ovo je čin toliko strašan da bi, u prošlim vremenima, kazna bila SMRT!

 

Mili: Trampovo nepoštovanje vojske SAD uznemirujuće

 

Trampov napad je usledio pošto je ovaj vojni zvaničnik u članku na portalu Atlantik (The Atlantic) naveo da je navodno nepoštovanje bivšeg predsednika Trampa prema oružanim snagama "bilo uznemirujuće".

Mili je ispričao kako je na jednom događaju 2019. godine, Tramp navodno izrazio gađenje što je Luis Avila, veteran koji je služio pet borbenih tura i izgubio nogu u eksploziji mine, izabran da peva "Bog blagoslovi Ameriku".

- Zašto dovodite ljude poput njega ovde? Niko ne želi to da vidi ranjene osobe - navodno je rekao Tramp.

Bivši predsednik je takođe navodno hvalio Eduija Galagera, mornaričkog specijalca, koji je prethodno bio osuđen zbog poziranja pored tela pripadnika Isisa kojeg je ubo u vrat, nazivajući ga "herojem".

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

 

Trampovi komentari o Kini verovatno se odnose na seriju poziva koje je gospodin Mili obavio sa svojim kineskim kolegom, u kojim mu je pružio uveravanja da SAD nemaju planove da napadnu Kinu tokom 2020. i početkom 2021. godine, pošto su obaveštajci uočili kineske zvaničnike kako izražavaju zabrinutost zbog mogućnosti takvog napada.

 

Foto: Rojters

General Mark Mili

''Preduzeću mere da zaštitim svoju porodicu''

Odlazeći američki predsednik Združenog generalštaba Mark Mili rekao je u sredu da će preduzeti mere da zaštiti svoju porodicu nakon što je bivši predsednik Donald Tramp sugerisao da je bio u dosluhu sa Kinom. 

Mili je preuzeo ulogu predsedavajućeg u oktobru 2019. tokom Trampovog predsedništva i trebalo bi da se povuče 30. septembra. Upitan o komentarima tokom intervjua za CBS 60 minuta, Mili je u snimku objavljenom u sredu rekao:

- Veran sam i odan ustavu Sjedinjenih Država 44 i po godine. Imam odgovarajuće mere predostrožnosti. Voleo bih da ti komentari nisu dati, ali jesu. I preduzeću odgovarajuće mere da osiguram svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Trese se Amerika! Trampu stigle najgore moguće vesti!
PAKAO

(VIDEO) Trese se Amerika! Trampu stigle najgore moguće vesti!

Donald Tramp mogao bi da izgubi kontrolu nad Trampovom kulom, golf klubom Vestčester i još nekim njujorškim nekretninama, pošto je sudija presudio da je godinama lagao o svom bogatstvu i da je počinio prevaru lažnim valuacijama, navodi Daily mail.

28.09.2023

09:30

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija