• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.09.2023

13:46

Kreće haos u SAD, bes je očigledan! Maskova objava o Ukrajini i Americi izazvala cunami!

Reuters

Vesti

Kreće haos u SAD, bes je očigledan! Maskova objava o Ukrajini i Americi izazvala cunami!

Podeli vest

Dok se čini da je Bela kuća zadovoljna što nastavlja da usmerava pomoć Ukrajini vrednu milijarde dolara, sve veći broj ljudi u Sjedinjenim Državama je počeo da dovodi u pitanje podršku Bajdenove administracije kijevskom režimu.


Osnivač SpejsEks-a i tehnološki mogul Ilon Mask izrazio je zabrinutost da značajan broj američkih političara više brine za probleme daleke države, nego za pravu krizu sa kojom se njihova država trenutno suočava ove sedmice.

Deleći svoja razmišljanja o ovoj temi u postu na svojoj društvenoj mreži X, Mask je upitao: "Zašto toliko američkih političara iz obe partije brine 100 puta više o ukrajinskoj granici, nego o granici SAD?“.

 

 

 

Maskov post, koji u vreme pisanja ovog teksta ima više od48 miliona pregleda, izazvao je hiljade odgovora zabrinutih korisnika društveni mreža, od kojih su se mnogi složili da je interes američkih političara za Ukrajinu više usmeren na novac, nego na neke uzvišene ideale poput slobode i demokratije.

Neki su ukazali na očiglednu činjenicu da se glad Kijeva za oružjem proizvedenim u SAD efektivno pretvara u unosne ugovore sa američkim vojno-industrijskim kompleksom.

 

Foto: Printskrin x

 

 

Drugi su tvrdili da je finansijska pomoć koju SAD pružaju Ukrajini u suštini „šema pranja novca“.

Bilo je i onih koji su se rugali američkom predsedniku Džou Bajdenu jer je očigledno dao ukrajinskim pitanjima prioritet u odnosu na probleme u SAD, a da ne pominjemo ljude koji se žale na situaciju na južnoj granici Sjedinjenih Država.

 

Foto: Printskrin x

 

 

Od eskalacije ukrajinskog sukoba u februaru 2022., a pod pokroviteljstvom Bajdenove administracije, SAD su režimu u Kijevu već pružile pomoć od preko 100 milijardi dolara.

 

Foto: Printskrin x

 

 


U međuvremenu, Bela kuća se suočava sa sve većim pritužbama da ne posvećuje toliko pažnje i resursa tužnoj situaciji na južnoj granici Sjedinjenih Država, gde je samo u ovoj fiskalnoj godini preko dva miliona migranata uspelo ilegalno da uđe u zemlju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija