• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2023

07:30

Samo zabava?! Nezapamćeni skandal u Velikoj Britaniji: Medicinske sestre drogirale šlogirane pacijente, procurile jezive poruke!

Shutterstock/sfam_photo

Vesti

Samo zabava?! Nezapamćeni skandal u Velikoj Britaniji: Medicinske sestre drogirale šlogirane pacijente, procurile jezive poruke!

Podeli vest

Dve Britanke su proglašene krivim za nezakonito drogiranje pacijenata zbog sopstvene zabave, ali i kako bi sebi olakšale posao.

Dve medicinske sestre iz Velike Britanije osuđene su za nezakonito drogiranje pacijenata. Katrin Hadson (54) i Šarlot Vilmot (48) proglašene su krivima jer su pacijentima o kojima su morale da brinu bez njihovog znanja i pristanka davale narkotike jer im je to bilo zabavno i jer su tako olakšale sebi posao, prenosi Skaj Njuz.

 

 

U presudi koja je upravo objavljena je navedeno da su Hadsonova i Vilmotova zlostavljale one za o kojima su brinule na jedinici za moždane udare u bolnici Blekpul Viktorija (Blackpool Victoria) između februara 2017. i novembra 2018. godine.

Naime, njima se sudilo po devet tačaka optužnice, a Hadsonova je proglašena nevinom po tri. Vilmotova je, između ostalog, proglašena krivom za podsticanje Hadsonove da uspava pacijenta.

Razotkrila ih studentkinja na praksi

Policijska istraga pokrenuta je nakon što je jedna studentkinja, medicinska sestra na praksi, rekla policiji da je videla kako Katrin Hadson u novembru 2018. pacijentu daje lek Zopiklon bez recepta, tabletu za spavanje, za koju se smatra da može da bude opasna po život ako se daje na neodgovarajući način.

Tužioci su rekli da su poruke razmenjene između Hadsonove, iskusne registrovane medicinske sestre, i Vilmotove, pomoćne lekarke, otkrile "kulturu zlostavljanja".

Hadsonova je negirala da je zlostavljala četiri pacijenta nedozvoljenim sedativima, kao i da je ukrala lek Mebeverin, dok je Vilmotova negirala da je podsticala Hadsonovu da sedira jednog od tih pacijenata. Obe su se izjasnile da nisu krive za nesavesno lečenje pacijenta.

"Već razmišljam da mu dam duplo"

U jednoj od poruka koje su kolege razmenile piše: „Večeras ga uspavaj” i „Već razmišljam da mu dam duplu dozu”.

Sestra Hadson, majka troje dece, demantovala je sve optužbe, tvrdeći da su poruke bile „samo šala“, prenosi Skaj njuz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija