• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.10.2023

15:24

Amerika je tu odigrala... Medvedev se hitno oglasio o situaciji u Izraelu!

Tanjug/Reuters/Shutterstock

Vesti

Amerika je tu odigrala... Medvedev se hitno oglasio o situaciji u Izraelu!

Podeli vest

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, nazvao je SAD ključnim igračem u sukobu između Izraela i Palestine.

"Izbijanje borbi između Hamasa i Izraela na 50. godišnjicu početka Jomkipurskog rata je događaj koji se mogao očekivati. To je ono što su Vašington i njegovi saveznici morali da urade. Sukob između Izraela i Palestine traje decenijama, a tu su Sjedinjene Države ključni igrač", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je dodao da Sjedinjene Države treba aktivnije da se uključe u palestinsko-izraelsko rešenje, a ne da pomažu neonacistima, suprotstavljajući dva bliska naroda Rusije i Ukrajine.

- Ti idioti su upali kod nas i svim silama pomažu neonacistima, gurajući dve bliske nacije u sukob. Šta može da zaustavi američku strast za izazivanjem sukoba svuda na planeti? Očigledno, samo građanski rat u Sjedinjenim Državama - zaključio je Medvedev.

Palestinska islamistička organizacija Hamas je pre izvesnog vremena najavila početak velike operacije protiv Izraela. Kako je ranije objavljeno u subotu, vojno krilo islamističkog pokreta saopštilo je da je ispalilo više od 5.000 raketa na jevrejsku državu. Najmanje petoro ljudi je stradalo, a više od 100 povrešeno. Izrael je pokrenuo protivterorističku akciju u pojasu Gaze.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12