• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2023

17:15

Da li će SAD i vojno pružiti podršku Izraelu: Bajden pozvao Netanjahua, jednu stvar mu posebno naglasio

EPA

Vesti

Da li će SAD i vojno pružiti podršku Izraelu: Bajden pozvao Netanjahua, jednu stvar mu posebno naglasio

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu razgovarao je telefonom sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.

- Američki predsednik Džo Bajden pozvao je premijera Benjamina Netanjahua i naglasio da SAD stoje uz Izrael i da u potpunosti podržavaju pravo Izraela na samoodbranu - napisala je Netanijahuova kancelarija na nekadašnjem nalogu na Tviteru, sada Ks mreže.

- Premijer Netanjahu je zahvalio američkom predsedniku Bajdenu na njegovoj bezrezervnoj podršci i jasno stavio do znanja da je neophodna snažna, produžena kampanja – ona u kojoj će pobediti Izrael - dodali su oni.

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je ranije da će Sjedinjene Države raditi na obezbeđivanju da Izrael „ima ono što mu je potrebno da se brani“.

 

 

„U narednim danima Ministarstvo odbrane će raditi na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se brani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma“, naveo je Ostin u saopštenju.

On je dodao da pomno prati razvoj događaja i da američka privrženost „pravu Izraela da se brani ostaje nepokolebljiva“, prenosi dpa.

Ostin je izrazio saučešće porodicama poginulih "u ovom gnusnom napadu na civile".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija