• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2023

19:26

Stravični prizori! Novi raketni napad Hamasa! 150 raketa na Tel Aviv! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

Stravični prizori! Novi raketni napad Hamasa! 150 raketa na Tel Aviv! (VIDEO)

Podeli vest

​Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas, Brigade Al-Kasam, ispalilo je 150 raketa na Tel Aviv kao odgovor na granatiranje zgrade u Pojasu Gaze, navodi se u saopštenju jedinice.

- Kao odgovor na napad na stambeni toranj u centralnoj Gazi, brigade Al-Kasam sada izvode veliki raketni napad, ispalivši 150 granata na Tel Aviv - navodi se u saopštenju.

Pojavili su se snimci dejstvovanja izraelskog PVO. Na mestima udara projektila Hamasa su krš i lom, zapaljeni automobili, ljudi koji su se zatekli na ulicama su prestravljeni. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama ili povređenima.

 

 

Prizori sa lica mesta su dramatični:

 

 

 

 

 

Objavljeni su i prvi snimci Tel Aviva posle udara.

 

 

Napad, operacija "Potop Al Aksa", kako ga je nazvao Hamas, usledio je jedan dan posle 50. godišnjice Jom Kipurskog rata koji je počeo, takođe, iznenadnim napadom Egipta i Sirije na teritoriju koju je Izrael osvojio u kratkom sukobu 1967. godine.

Palestinska islamistička grupa Hamas ranije danas je ispalila veliki broj raketa na južne delove Izraela, a sirene za opasnost oglasile su se i u Tel Avivu i Berševi.

Hamas je poručio da je ispaljeno 5.000 raketa u prvom granatiranju, dok je izraelska vojska saopštila da je reč o 2.500 raketa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija