• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2023

21:14

Ćao Zelenski! Bajden ima novog miljenika u Tel Avivu: Scenario iz Ukrajine se seli u Izrael - Kreće ludnica

EPA

Vesti

Ćao Zelenski! Bajden ima novog miljenika u Tel Avivu: Scenario iz Ukrajine se seli u Izrael - Kreće ludnica

Podeli vest

U večerašnjem burnom obraćanju naciji, američki predsednik Džo Bajden rekao je da Izrael ima nedvosmislenu, kristalno jasnu podršku Sjedinjenih Američkih Država.

On je dodao da će se SAD pobrinuti da Izrael ima ono što mu je potrebno da „brine o svojim građanima, da se brani ili da odgovori na napad Hamasa“.

- Hamas se ne zalaže za pravo palestinskog naroda na dostojanstvo i samoopredeljenje - rekao je Bajden, rekavši da ta grupa ne nudi ništa osim „terora i krvoprolića bez obzira na to ko plaća cenu“.

Bajden kaže da su SAD ojačale svoju vojnu snagu u regionu. „Uputio sam svoj tim da podeli obaveštajne podatke i rasporedi dodatne stručnjake iz cele američke vlade da se konsultuju i savetuju“ o naporima Izraela da vrati taoce.

On je dodao da je među ubijenima u Izraelu 14 američkih državljana.

- Neka nema sumnje, SAD imaju leđa Izraela. Potrudićemo se da jevrejska i demokratska država Izrael može da se brani danas, sutra, kao što smo uvek činili - rekao je on.

"Ovo je čin čistog zla"

Američki predsednik nazvao je napad Hamasa na Izrael aktom čistog zla. On je tu radikalnu islamističku grupu nazvao "krvožednom, rekavši da ovi događaji podsećaju na najgore zločine koje je počinio ISIL (Islamska država) i osudio Hamas za ubistvo više od 1.000 civila".

„Hamas se ne zalaže za palestinski narod“, kaže Bajden. „Koristili su Palestince kao živi štit.

„Za jevrejski narod to, nažalost, nije novost“, nastavlja on. „Ovi događaji izvlače na površinu bolna sećanja na antisemitizam iz prošlog veka“, dodao je on.

Bajden je potom pomenuo neke od užasnih priča koje ovih dana stižu iz Pojasa Gaze. „Roditelji klani koristeći svoja tela da zaštite svoju decu, izveštaji o ubijenim bebama, silovanim ženama prikazanim kao trofeji...“

Mi stojimo uz Izrael, Amerika stoji uz Izrael“, rekao je Bajden u burnom obraćanju. „Izrael će imati sve što je potrebno da odgovori na napad Hamasa“, dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Trese se planeta! Rat u Izraelu povezan sa Putinom?! Britanci tvrde: Evo zbog čega mu odgovora ova situacija!
NEVEROVATNA TEORIJA

Trese se planeta! Rat u Izraelu povezan sa Putinom?! Britanci tvrde: Evo zbog čega mu odgovora ova situacija!

Nakon jednog od najsmrtonosnijih napada na Izrael, mnogi se pitaju kako se i zašto baš sada on dogodio? Iako su Hamas i Izrael odavno na ratnim nogama, činjenica je da je Izrael daleko vojno moćniji od palestinskih militanata, pa je uglavnom lako izlazio na kraj sa njima. Međutim rat se sada zahuktao, a prst sumnje pokazuje u pravcu čoveka koji već uveliko vodi rat dalje na severu - Vladimira Putina, pišu britanski mediji.

09.10.2023

09:29

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija