• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2023

22:56

Počelo je! Izrael granatiran iz Sirije? Oglasila se vojska, započeta evakuacija

EPAIMAGES

Vesti

Počelo je! Izrael granatiran iz Sirije? Oglasila se vojska, započeta evakuacija

Podeli vest

Izrael je večeras navodno napadnut i sa teritorije Sirije!

 Izraelska vojska je na svom nalogu na društvenoj mreži X saopštila da je nekoliko granata ispaljeno na Izrael iz pravca Sirije.

 

- Zabeleženo je nekoliko lansiranja sa sirijske teritorije na teritoriju Izraela. Neki od njih prešli su na teritoriju Izraela i očigledno pali na otvoreno područje - navela je IDF.

Navodi se da je IDF odgovorila artiljerijskom i minobacačkom vatrom.

Mediji nezvanično prenose da je gađana Golanska visoravan.

Situacija eskalira i na granici sa Libanom. Naređena je hitna evakuacija izraelskog grada Metula koji se nalazi nadomak granice.

Herec navodi da je stanovnicima izraelskog grada rečeno da se odmah evakuišu. Mediji nezvanično prenose i da je glavni štab izraelske vojske sazvao hitan sastanak zbog situacije na izraelko-libanskoj granici gde situacija polako izmiče kontroli.

Izraelska vojska prethodno je saopštila da je u utorak sa libanske teritorije ispaljeno približno 15 raketa, četiri su presretnute, a 10 je navodno palo na otvorenim područjima.

Navodi se da potom helikopter izraelske vojske pogodio osmatračnicu libanskog pokreta Hezbolah kao odgovor na lansiranje rakete iz Libana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Димитрије

pre 8 meseci

Izraelci su podivljali jer su u početku zgaženi i sada će iz besa izazvati veliki rat. Oni optužuju Siriju koju bombarduju maltene svaki drugi dan.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija