• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2023

14:32

Totalni haos! Gaza ostala bez struje! Izrael uništio žilu kucavicu Hamasa, jezive scene smrti su svuda! (FOTO, VIDEO)

EPA

Vesti

Totalni haos! Gaza ostala bez struje! Izrael uništio žilu kucavicu Hamasa, jezive scene smrti su svuda! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Gaza je usred žestokih udara izraelskoh snaga ostala bez struje pošto je elektrana u ovom gradu u potpunosti obustavila rad nakon što je ostala bez goriva.

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) gađale su danas i Islamski univerzitet u Gazi, napominjući da je palestinska militantna grupa Hamas tranformisala taj objekat u svoje utvrđenje i kamp za vojnu obuku i razvoj oružja.

"IDF je napao važan operativni, politički i vojni centar Hamasa u Gazi - Islamski univerzitet.  Hamas je transformisao univerzitet u kamp za obuku, razvoj oružja i vojne obaveštajne službe", navodi se u saopštenju IDF na platformi X (Tviter).

Izraelska vojska napala je danas i pomorske objekte Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelska vojska navodi da je Hamas te objekte koristio za "izvođenje terorističkih napada na izraelsku obalu, prenosi "Tajms of Izrael".

 

 

 

Palestinci u zapečaćenom Pojasu Gaze u sredu su se borili da pronađu bilo koju bezbednu zonu, dok su izraelski udari uništili čitava naselja. Zalihe lekova i medicinske opreme sve su manje u bolnicama.

U međuvremenu, potresne scene na razrušenim ulicama. Palestinci oplakuju stradale u izrelskim udarima. U Pojasu Gaze, prema poslednjim podacima, poginulo je 950 ljudi, od kojih 260 dece. Povređeno je oko 5.000 ljudi.

 

Nakon napada, Izrael je zaustavio ulazak hrane, vode, goriva i lekova na teritoriju - 40 kilometara dug pojas zemlje uklesan između Izraela, Egipta i Sredozemnog mora, koji je dom za 2,3 miliona Palestinaca. Jedini preostali pristup iz Egipta zatvoren je u utorak nakon vazdušnih udara u blizini graničnog prelaza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija