• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.10.2023

15:29

(FOTO) Au! Šta ovo radi Rusija?! Sprema se nešto veliko! Dok besni rat u Izraelu, u Ukrajini se dešavaju čudne stvari!

Shutterstock, Reuters

Vesti

(FOTO) Au! Šta ovo radi Rusija?! Sprema se nešto veliko! Dok besni rat u Izraelu, u Ukrajini se dešavaju čudne stvari!

Podeli vest

Čini se da su ruske snage poslednjih dana drastično povećale broj kopnenih napada, piše ugledni vojni analitičar Konrad Muzika. Na svom Tviter profilu (sada Iks) objavio je grafikon koji pokazuje da je broj ruskih napada najveći od marta ove godine.

Pretpostavlja se da je najveći deo ovoga pao na pokušaj Rusije da opkoli ukrajinsko uporište Avdejevku u Donjeckoj oblasti. Ali, kako se čini, ruske snage su do sada u tome bile neuspešne.

Podsetimo, šef DNR Denis Pušilin rekao je u sredu da ruske snage napreduju sa obe strane na Avdejevku, a veliki broj ukrajinskih uporišta je uništen.

Rusija je izvela napad dronom na lučku infrastrukturu ukrajinske luke na Dunavu, nanevši štetu vitalnoj izvoznoj ruti u Odeskoj oblasti na jugu, saopštili su u četvrtak ukrajinski zvaničnici i vojska.

 

 

Guverner Odeske oblasti Oleh Kiper rekao je da su lučka infrastruktura i stambeni objekti oštećeni u noćnom napadu u okrugu Izmail, gde se nalaze ukrajinske luke na Dunavu.

Požari izazvani napadom su ugašeni, rekao je Kiper u aplikaciji za razmenu poruka Telegram i dodao da je jedna žena prebačena u bolnicu sa opekotinama.

Rusija je pojačala napade na lučku infrastrukturu od sredine jula, kada je odustala od dogovora koji je uz posredovanje UN omogućio bezbedan prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica preko Crnog mora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija