• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.10.2023

20:05

Predsednik Hercog govorio o ratu protiv Hamasa, pa zapretio neprijatelju: Izrael nije sam...!

EPA-EFE/ABIR SULTAN

Vesti

Predsednik Hercog govorio o ratu protiv Hamasa, pa zapretio neprijatelju: Izrael nije sam...!

Podeli vest

Predsednik Hercog je u svom obraćanju u Knesetu naglasio da se izraelsko društvo ujedinilo u proteklih 10 dana, otkako je palestinska militantna grupa Hamas izvela napade na njegovu zemlju.

Izraelski predsednik, Isak Hercog, izjavio je danas da je rat protiv palestinske militantne grupe Hamas sukob između "apsolutnog dobra" i "apsolutnog zla". 

Svi pričaju o složenosti, međutim ovo nije kompleksan trenutak. Ovde postoji apsolutno dobro, a tamo apsolutno zlo. Ovde je svetlost, a tamo je tama - rekao je Hercog na prvom zimskom zasedanja Kneseta, prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da, zahvaljući SAD i njihovoj pomoći, Izrael nije sam u ovom ratu.

Borimo se kao deo porodice naroda, svih onih koji traže pravdu, mir i slobodu, protiv neprijatelja koji je dokazao da su čovečanstvo i humanizam njegovi neprijatelji - poručio je Hercog.

On je naglasio da se izraelsko društvo ujedinilo u proteklih 10 dana, otkako je palestinska militantna grupa Hamas izvela napade na Izrael.

- Brutalni napad naših neprijatelja bio je usmeren na jevrejski narod. Teško da postoji dom u Izraelu u koji nije stigao talas bolne tragedije koju smo doživeli - rekao je izraelski predsednik.

Prema njegovim rečima, ''dubina zajedničke tuge dokazuje da su svi građani Izraela jedna izraelska nacija".

- Imamo divnu naciju, naciju koja zna da nema drugog izbora i nema drugu zemlju - zaključio je Hercog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija