• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

15:25

Iran ulazi u rat? Iz Teherena stigla najopasnije pretnja Izraelu do sada: Niko neće moći da se suprotstavi muslimanima

Reuters

Vesti

Iran ulazi u rat? Iz Teherena stigla najopasnije pretnja Izraelu do sada: Niko neće moći da se suprotstavi muslimanima

Podeli vest

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamnei rekao je da "genocid" Palestinaca u Pojasu Gaze mora da prestane "odmah", javila je državna televizija dan pre nego što bi američki predsednik Džo Bajden trebalo da poseti Izrael.

Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas koji podržava Teheran i koji vlada Gazom nakon što su Hamasovi militanti napali Izrael 7. oktobra, ubivši 1.300 ljudi, većinom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj istoriji zemlje.

- Niko ne može da se suprotstavi muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave... bombardovanje Gaze mora odmah prestati - rekao je Hamnei grupi studenata u Teheranu.

- Svet je svedok genocida cionističkog režima nad Palestincima u Gazi - rekao je on usred povika „Smrt Izraelu!“

- Moramo da odgovorimo, moramo da reagujemo na ono što se dešava u Gazi - rekao je Hamnei i dodao da izraelskim zvaničnicima treba suditi za „zločine protiv Palestinaca u Gazi“.

Izrael je bombardovao pojas Gaze u vazdušnim napadima u kojima je ubijeno više od 2.800 Palestinaca, od kojih su četvrtina deca, i primoralo se otprilike polovina od 2,3 miliona stanovnika Gaze da napusti svoje domove.

Izraelske vlasti su uvele potpunu blokadu enklave, blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano ponestaje.

Izrael će se suočiti sa još jednim udarnim talasom otpora ako njegova "zverstva" ne prestanu u Gazi, rekao je zamenik komandanta iranske Revolucionarne garde, preneli su iranski državni mediji. „Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izrael) će se nastaviti sve dok ovaj kancerogen tumor ne bude iskorenjen sa mape sveta“, rekao je Ali Fadavi.

- Još jedan udarni talas je na putu ako Izrael ne okonča zločine u Gazi - upozorio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija