• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2023

09:25

Šok! Otkriveno kako će se završiti rat u Izraelu?! Trampov general alarmirao javnost, jedna stvar direktno uvlači Ameriku u sukob!

epa/shutterstock/us army, Public domain, via Wikimedia Commons

Vesti

Šok! Otkriveno kako će se završiti rat u Izraelu?! Trampov general alarmirao javnost, jedna stvar direktno uvlači Ameriku u sukob!

Podeli vest

General potpukovnik Herbert Rejmond Mekmaster, koji je bio savetnik za nacionalnu bezbednost bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je za BBC da je izraelska kopnena ofanziva na Pojas Gaze neizbežna pošto palestinska ekstremistička organizacija Hamas predstavlja "egzistencijalnu pretnju" po Izrael.

- Izrael će ispuniti ono što je najavio i slomiće Hamas - rekao je nekadašnji Trampov savetnik, koji je taj cilj izraelske vojske nazvao "ostvarivim".

Penzionisani američki general, koji je imao vodeće ulogu u napadu na talibane u Avganistanu i invaziju na Irak, kazao je da veruje da taoci koje je Hamas oteo stvaraju još veću potrebu za kopnenom operacijom Izraela u Pojasu Gaze.

- Ja ne vidim kako bi Izrael mogao da je završi osim da privremeno okupira barem delove Pojasa Gaze, ako ne i celu - kazao je Mekmaster.

On je dodao da bi, u slučaju da Hezbolah napadne Izrael sa severa, vojska SAD trebalo da "interveniše" na strani svog saveznika.

- Mislim da, ukoliko bi se otvorio drugi front sa tih 110.000 raketa koje je Hezbolah usmerio ka Izraelu, mislim da su šanse za direktno učešće SAD prilično velike - zaključio je Mekmaster.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija